Shortcode-uri si cum ne fac codul mai scurt

Manipuland de multe ori blocuri mari de cod, o modalitate simpla de a evita greselile repetand codul de mai multe ori este folosirea unui shortcode.

Un shortcode WordPress este o bucatica de cod dinamica si reutilizabila, infasurata in paranteze patrate. Aceste coduri scurte permit inserarea cu usurinta a functiilor specific WordPress sau ale unui plugin in orice postare personalizata sau widget.

Format Shortcode este unul simplu de tinut minte:
[cod scurt]

Utilizarea codurilor scurte permite ca formatul de bază [paranteze] sa poata fi „extins” în mai multe moduri, permitand personalizarea sau adaugarea de informatii suplimentare, precum urmatorele:

[shortcode] <a href=”https://inoveo.ro/”> Conținut HTML </a> [/ shortcode]
[shortcode] Unele texte [another-shotcode] mai mult text [/ shortcode]

Codurile scurte sunt, de asemenea, flexibile. Pentru o personalizare suplimentară, shortcode-urile pot fi extinse folosind atribute ce permit adăugarea de fragmente de cod suplimentare:

[gallery id = "123" size = "medium"]

Codurile scurte WordPress sunt si vor ramane in continuare una dintre cele mai importante componente ale WordPress. Codurile scurte au redus semnificativ timpul acordat “debugging-ului” pentru a identifica unde este greseala si de cate ori trebuie modificat. Simplificare lucrurilor in dezvoltarea web ramane pentru multi un obicei de exersat.

Brandul tau vrea sa fie INOVat?

    INSCRIE-TE ACUM