Shortcode-uri si cum ne fac codul mai scurt

Manipuland de multe ori blocuri mari de cod, o modalitate simpla de a evita greselile repetand codul de mai multe ori este folosirea unui shortcode.

Un shortcode WordPress este o bucatica de cod dinamica si reutilizabila, infasurata in paranteze patrate. Aceste coduri scurte permit inserarea cu usurinta a functiilor specific WordPress sau ale unui plugin in orice postare personalizata sau widget.

Format Shortcode este unul simplu de tinut minte:
[cod scurt]

Utilizarea codurilor scurte permite ca formatul de bază [paranteze] sa poata fi „extins” în mai multe moduri, permitand personalizarea sau adaugarea de informatii suplimentare, precum urmatorele:

[shortcode] <a href=”https://inoveo.ro/”> Conținut HTML </a> [/ shortcode]
[shortcode] Unele texte [another-shotcode] mai mult text [/ shortcode]

Codurile scurte sunt, de asemenea, flexibile. Pentru o personalizare suplimentară, shortcode-urile pot fi extinse folosind atribute ce permit adăugarea de fragmente de cod suplimentare:

[gallery id = "123" size = "medium"]

Codurile scurte WordPress sunt si vor ramane in continuare una dintre cele mai importante componente ale WordPress. Codurile scurte au redus semnificativ timpul acordat “debugging-ului” pentru a identifica unde este greseala si de cate ori trebuie modificat. Simplificare lucrurilor in dezvoltarea web ramane pentru multi un obicei de exersat.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Cat de complex trebuie sa fie website-ul tau?

Este clar ca website-urile devin din ce in ce mai mari si complexe si de vina sunt atat programatorii, cat si clientii. Programatorii vor sa arate ca pot face lucuri complicate, iar clientii vor website-uri [...]

Citeste tot articolul from Shortcode-uri si cum ne fac codul mai scurt

Citeste tot articolul

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Citeste tot articolul from Shortcode-uri si cum ne fac codul mai scurt

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Citeste tot articolul from Shortcode-uri si cum ne fac codul mai scurt

Citeste tot articolul