radio zu carti portofoliu inoveo
radio zu business card portofoliu inoveo
radio zu pins portofoliu inoveo
radio zu mugs portofoliu inoveo
radio zu shirt portofoliu inoveo
radio zu wall ambiental portofoliu inoveo
radio zu street ad portofoliu inoveo

Branding
Radio ZU

Descrierea Proiectului

Context

Intr-o piata extrem de aglomerata, cu jucatori consacrati care aveau o notorietate ridicata, INTACT Media Group, cel mai important trust de presa din Romania, a decis lansarea unui post de radio CHR (Contemporary Hit Radio). In acest context, ideea acestui business parea foarte ambitioasa, desi a atras inca din faza de proiect talente locale apreciate din piata audio.

Provocare

Echipa Seed Consultants* a fost desemnata sa realizeze pozitionarea, identitatea vizuala si teritoriul de manifestare a brandului. Notorietatea ridicata si atitudinea favorabila a ascultatorilor fata de brandurile radio deja consacrate faceau misiunea de pozitionare a unui nou brand pe aceasta piata foarte dificila. Cu toate acestea, dinamismul si entuziasmul echipei de radio nou formate erau indicii puternice pentru echipa Seed ca proiectul avea sa se transforme intr-un brand de succes.

Abordare

Intelegerea pietei, a obiectivelor de business si marketing, dar mai ales pasiunea si relatia stransa de cooperare a echipei de proiect cu agentia, au ajutat echipa Seed Consultants* sa dezvolte o platforma de brand aliniata personalitatii oamenilor care urmau sa dea viata acestui radio. Platforma de brand a fost creata in jurul ideii de interactivitate, de radio care isi propune sa rezoneze cu ascultatorii, trimite si primeste vibratii, sentimente, trairi. Inovatia, interactivitatea, spontaneitatea si spiritul ludic sunt valorile brandului reflectate in noua identitate vizuala a Radio ZU. Logo-ul a fost construit privind relatia dintre ascultator si brand ca pe o colaborare, o conversatie, un dialog. Aplicatiile si teritoriul vizual au fost dezvoltate in aceeasi linie interactiva si ludica. Strategia construita a fost extrem de eficienta si in scurt timp s-a creat o puternica legatura emotionala cu ascultatorii si nenumarate asocieri de brand relevante pentru acestia. Radio ZU a avut un succes imediat, in numai 8 luni de la lansare devenind radioul nr. 1 Bucuresti, pozitie pe care se mentine si in prezent.

*Denumirea sub care a operat agentia noastra de branding in perioada 2007 – 2015 a fost Seed Consultants. Suntem mandri de radacinile noastre.

Client

RADIO ZU

Sector

Mass Media – Radio

Servicii

Analiza si audit

Platforma de brand

Naming

Identitate vizuala

Implementare branding

Brandul tau vrea sa fie INOVat?