Programatorul poliglot

A fi poliglot inseamna, in cei mai simpli termeni, a castiga un salariu mai mare.

Cineva care stie germana si engleza poate castiga cu pana la 25% mai mult decat cineva care stie doar engleza. Un programator poliglot este cel care dedica mult timp studiilor sale si reuseste sa invete multiple limbaje de programare. El este omul cautat de orice companie de IT si nu numai.

Pentru un incepator pana si un singur limbaj de programare poate fi dificil de invatat, dar angajatul care stie doar un singur limbaj de programare va fi intotdeauna foarte limitat in ceea ce poate realiza in cradrul unei companii. Astazi se cauta oamenii care stiu multiple limbaje de programare si deseori cei care castiga interviurile sunt cei care nu stiu deloc limbajul cerut in descrierea job-ului doar pentru au demostrat ca ei pot sa-l invete si stiu princiile de baza care pot fi aplicate in orice limbaj de programare.

Este mai important sa intelegi conceptele de baza ale programarii decat sa inveti detaliile unui singur limbaj. Poti intra pe astfel de detalii cand crezi ca ai nevoie sa treci la un nivel mult mai avansat la un job cu cerinte foarte specifice.

Poti incepe cu limbaje complementare de care sigur vei avea nevoie cand lucrezi la anumite proiecte, precum Javascript si HTML la website-uri si aplicatii web. Te poti extinde catre limbaje precum Java, care deasemenea poate fi folosit in aplicatii Android, sau Swift pentru iOS.

Primul tau limbaj de programare te va invata skill-urile necesare de programare precum sintaxa (care, desi nu pare, este partea cea mai simpla parte), structura limbajului de programare si modul de gasire de solutii logice la probleme prin impartirea problemelor complexe in bucatele mici pe care le poti rezolva una cate una.

Al doilea limbaj te va ajuta sa treci un nivel mult mai avansat si doar atunci vei intelege mult mai bine primul tau limbaj de programare. Ele au intotdeauna lucruri similare si diferente care te vor ajuta sa intelegi mai bine conceptele generale de programare care le vei putea aplica la orice limbaj nou pe care il vei incerca in viitor.

Fiecare limbaj de programare este construit pe ideologii diferite si solutii diferite la aceleasi probleme. Daca inveti Java vei putea sa rezolvi problemele tale aplicand princiipile de programare orientate pe obiect sau daca inveti Javascript vei putea pune in aplicare o metoda bazata pe programarea functionala.

Printre cei mai bine platiti din lumea IT sunt inginerii de software. Cei mai cautati dintre ei sunt cei care stiu multiple limbaje de programare, aceastia fiind programatori poliglot. Daca vrei sa avansezi in cariera ta atunci nu te limita. Nu fi programator de Java sau C# sau Javascript, fi pur si simplu un programator.

Mai multe articole

Dochita Zenoveiov a scris

Touchpoints Workshop

Brandingul nu e doar numele si logo-ul. Este si despre touchpointuri. Saptamana trecuta un prospect mi-a dezvaluit ca s-a intalnit cu noi doar pentru ca un fost client de-al nostru a insistat sa ne cunoasca, [...]

Citeste tot articolul from Programatorul poliglot

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Nume evocativ

Cum isi construiesc asiaticii strategia de #naming. Cum isi aleg numele. Sa luam exemplul Samsung. E un nume descriptiv, evocativ sau abstract? Lee Byung-chull, fondatorul Samsung, a urmat cursurile Universitatii Waseda din Tokyo, Japonia, dar [...]

Citeste tot articolul from Programatorul poliglot

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer Journey Workshop

Acesta se refera la toate interactiunile si etapele prin care trece un client in timp ce interactioneaza cu un brand. Customer Journey-ul include toate punctele de contact si canalele prin care un client vine in [...]

Citeste tot articolul from Programatorul poliglot

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer experience

Saptamana trecuta m-a rugat un partener sa fac un workshop de brand cu echipa sa si cred ca a sosit momentul sa vorbesc despre workshopurile pe care le facem pentru ca sunt diverse, au obiective [...]

Citeste tot articolul from Programatorul poliglot

Citeste tot articolul