Programatorii invata non-stop

Doua din legile nescrise pe care toti programatorii ar trebui sa le urmeze sunt in primul rand sa nu se opreasca niciodata din programare si in al doilea sa nu se opreasca niciodata din invatat.

Cand in fiecare luna o noua aplicatie sau un nou limbaj de programare apare pe piata, cand in fiecare saptamana se fac update-uri la aplicatiile folosite de tine si cand in fiecare zi apar lucruri noi interesante, nu poti sa te opresti din evolutia ta ca programator.

Uneori te saturi, uneori esti prea obosit, dar perseverenta intotdeauna va da roade. Un mod care te poate ajuta este sa iti creezi o rutina, sa iti intre in reflex sa deschizi acel website de tehnologie pe care-l urmaresti, sa citesti ce lucruri noi au aparut sau sa citesti intotdeauna patch notes-urile la fiecare update mic sau mare ca sa fii intotdeauna la zi cu modificarile la aplicatiile pe care le folosesti sau framework-urile pe care le implementezi. Poti gasi multe surprize care sa te ajute in micile detalii.

Fie ca iti place sau nu, trebuie sa citesti mult. Sunt sigur ca lumea ar fi preferat ca toate lucrurile sa fie intr-un format scurt sau un video frumos de cateva minute, si desi exista astfel de tutoriale online, nu vei reusi niciodata sa performezi cu doar fragmente de informatii. Si intotdeauna sa pui in aplicare tot ce ti se pare interesant sau folositor, este cel mai bun mod de a invata.

Sunt sigur ca va intrebati cand si daca este necesar sa mai invatati. Raspunsurile la aceste intrebari nu puteti decat voi sa le gasiti, nu asteptati de la altii. Te va ajuta mult daca iti setezi un un obiectiv de lunga durata care sa te ghideze in ceea ce tebuie sa faci pana la indeplinirea acestuia. Poate fi orice, un job mai bun, o masina sau chiar o casa sau doua. Fii ambitios!

Nu te opri din invatat! Viteza de evolutie a tot ce tine de IT este uriasa. O pauza indelungata te va face sa crezi ca ai un perete urias in fata ta pe care nu-l vei mai putea escalda. Dar nu invata doar de dragul de a invata si acest lucru se poate aplica pentru oricine si orice job. Fii ambitios, fii increzator, fii cineva, FII INOVATOR!

Mai multe articole

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Citeste tot articolul from Programatorii invata non-stop

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Citeste tot articolul from Programatorii invata non-stop

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Evaluarea brandului

Stiu, e perioada Galelor, a Premiilor, a Bilanturilor de final de an, a Petrecerilor de Craciun… dar scriu ce ma inspira din munca mea de zi cu zi… Dupa filmarile de saptamana trecuta la INOVEO, [...]

Citeste tot articolul from Programatorii invata non-stop

Citeste tot articolul