Scris de Marius Chiriac

De ce am nevoie de website?

Un pas important pentru orice afacere este crearea unui website. Fie ca ai un business mic local sau o afacere multi-nationala, prezenta online a ajuns sa fie esentiala tuturor, ea fiind cheia succesului.

Dar de ce avem nevoie de un website? Uite 7 motive importante care te vor ajuta sa te convingi:

1. Ai acces la o audienta uriasa si diversa. Majoritatea potentialilor clienti cauta ce au nevoie pe internet inainte de a lua o decizie de achizitionare a unui produs sau la alegerea unui serviciu de care au nevoie. Un website poate fi un gateway pentru acestia in care sa te gaseasca si sa le ofere o idee buna despre ce faci si cum te pot contacta. In acelasi timp, un website este deschis 24/7 si poate fi accesat de oriunde.

2. Creste credibilitatea brandului tau. Lipsa unui website duce automat la idea ca brand-ul tau este unul mic care nu are credibilitate. Un website unitar si modern va da putere brand-ului tau, iar competitorii nu vor mai putea sa iti fure clientii doar din simplul fapt ca nu te gasesc clientii online.

3. Un website este cheia unei campanii de marketing bune online. Fie ca te folosesti doar de reclame simple in Google Search sau faci campanii mult mai mari de promovare, website-ul va fi punctul de legatura intre clientii pe care vrei sa-i atragi si tine. Poti sa ii trimiti direct la website sau chiar sa creezi landing pages unde sa promovezi un produs sau un serviciu nou.

4. Castigi incredere si clienti loiali. Prezenta online te ajuta sa fii constant in contact cu clientii tau. Cu cat le este mai usor sa intre in contact cu tine cu atat ai sanse mai mari sa ii transformi in clienti loiali care sa revina de fiecare data cand au nevoie de ceva. In acelasi timp clientii pot gasi recenzii si testimoniale care pot creste increderea, acestea fiind uneori esentiale in alegerea produselor sau serviciilor.

5. Poti beneficia de serviciile online de analitica si statistici. Abilitatea de a putea intelege cine sunt clientii tai, de unde vin si alte informatii generale te pot ajuta sa gasesti noi oportunitati de business.

6. Clientii vor sa ai website si competitorii tai au deja unul. Un website adreseaza o cerere a clientilor tai. Nu lasa competitorii sa ti-o ia inainte.

7. Controlezi ce se spune despre tine si afacerea ta. Un website poate foarte usor sa transmita mesajul tau, lucru care este foarte greu doar prin metodele clasice sau social media.

Nu este indeajuns sa ai o pagina de facebook sau alt cont de social media. Un website este o investitie care te va ajuta sa cresti rapid afacerea ta.

Mai multe articole

Dochita Zenoveiov a scris

Touchpoints Workshop

Brandingul nu e doar numele si logo-ul. Este si despre touchpointuri. Saptamana trecuta un prospect mi-a dezvaluit ca s-a intalnit cu noi doar pentru ca un fost client de-al nostru a insistat sa ne cunoasca, [...]

Citeste tot articolul from De ce am nevoie de website?

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Nume evocativ

Cum isi construiesc asiaticii strategia de #naming. Cum isi aleg numele. Sa luam exemplul Samsung. E un nume descriptiv, evocativ sau abstract? Lee Byung-chull, fondatorul Samsung, a urmat cursurile Universitatii Waseda din Tokyo, Japonia, dar [...]

Citeste tot articolul from De ce am nevoie de website?

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer Journey Workshop

Acesta se refera la toate interactiunile si etapele prin care trece un client in timp ce interactioneaza cu un brand. Customer Journey-ul include toate punctele de contact si canalele prin care un client vine in [...]

Citeste tot articolul from De ce am nevoie de website?

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer experience

Saptamana trecuta m-a rugat un partener sa fac un workshop de brand cu echipa sa si cred ca a sosit momentul sa vorbesc despre workshopurile pe care le facem pentru ca sunt diverse, au obiective [...]

Citeste tot articolul from De ce am nevoie de website?

Citeste tot articolul