Scris de Marius Chiriac

Ce este necesar pentru crearea unui website?

Crearea unui website este un pas important pentru orice afacere, dar putina lume stie ce implica crearea acestuia si ce este necesar.

In primul rand trebuie sa decizi ce fel de website doresti. Este magazin online sau este doar de prezentare? Este o decizie importanta ce poate afecta si bugetul si timpul de dezvoltare, un magazin fiind mult mai complicat de realizat si intretinut.

Al doilea pas trebuie sa fie ce doresti sa contina acest website. Ce informatii vrei sa introduci si care vrei sa fie scopul website-ului? Aici vei crea un prim draft al brief-ul pentru website ce va include o structura si o anvergura generala.

Next step va fi alegerea numelui, un domeniu ce va trebui achizitionat. Acesta este foarte important si va necesita un brainstorming serios. Incearca sa gasesti un nume bun, relevant, liber pe .ro sau .com, ce va ajuta website-ul sa fie usor de gasit si retinut de catre clienti.

Hosting-ul trebuie ales in functie de cerintele website-ului. Nu vrei sa ai un host care sa te limiteze sau sa mearga prea incet, in special pentru magazine online. Poti alege un plan de hosting de tipul shared hosting la inceput daca nu anticipezi multi vizitatori, dar pe masura ce popularitatea site-ului creste sau complexitatea acestuia creste, vei fi nevoit sa te muti pe un plan mai bun de tipul VPS sau chiar server dedicat.

Platforma si tehnologiile folosite in crearea website-ului vor fi decise impreuna cu programatorii dupa prezentarea brief-ului. La INOVEO recomandarea este folosirea CMS-ului WordPress datorita flexibilitatii sale si a costurilor de dezvoltare si intretinere mai scazute.

Design-ul va trebui sa fie creat in asa fel incat sa alinieze site-ul la identitatea afacerii tale sau a brand-ului tau si sa fie indeajuns de flexibil sa poata sa intregreze content-ul dorit. In general vrei ca in acest punct sa ai decis content-ul final ce va fi introdus in website. Acesta va ajuta la crearea design-ului si poate fi ajustat unde este necesar. Pentru content este recomandat ca acesta sa fie creat in asa fel incat sa faciliteze optimizarile SEO. Te poti consulta cu specialisti SEO si copywriteri pentru crearea lui.

Ultimul pas este dezvoltarea in sine a site-ului. Nu uita, un website nu se opreste din dezvoltare dupa lansare. Update-urile la website sunt esentiale pentru a avea succes pe termen lung.

Mai multe articole

Dochita Zenoveiov a scris

Touchpoints Workshop

Brandingul nu e doar numele si logo-ul. Este si despre touchpointuri. Saptamana trecuta un prospect mi-a dezvaluit ca s-a intalnit cu noi doar pentru ca un fost client de-al nostru a insistat sa ne cunoasca, [...]

Citeste tot articolul from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Nume evocativ

Cum isi construiesc asiaticii strategia de #naming. Cum isi aleg numele. Sa luam exemplul Samsung. E un nume descriptiv, evocativ sau abstract? Lee Byung-chull, fondatorul Samsung, a urmat cursurile Universitatii Waseda din Tokyo, Japonia, dar [...]

Citeste tot articolul from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer Journey Workshop

Acesta se refera la toate interactiunile si etapele prin care trece un client in timp ce interactioneaza cu un brand. Customer Journey-ul include toate punctele de contact si canalele prin care un client vine in [...]

Citeste tot articolul from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer experience

Saptamana trecuta m-a rugat un partener sa fac un workshop de brand cu echipa sa si cred ca a sosit momentul sa vorbesc despre workshopurile pe care le facem pentru ca sunt diverse, au obiective [...]

Citeste tot articolul from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul