Valorile brand-ului Ruukki

Seed Consultants integreaza valorile brand-ului Ruukki la nivel intern

 

Compania de consultanta de brand si design Seed Consultants desfasoara un proiect de brand engagement pentru Ruukki Romania, subsidiara grupului finlandez Rautaruukki.

Programul se desfasoara din august 2008 si a trecut prin mai multe etape, incepand cu identificarea gradului de rezistenta la schimbare, structura, cultura si procesele organizationale, dar si stilul de comunicare. Aceste elemente au rezultat in urma auditului intern, care a inclus interviuri individuale cu top si middle managementul, dar si cu clientii externi ai companiei, urmate de focus-grupuri cu angajatii (atat white-collar, cat si blue-collar) si sondaje de opinie in interiorul intregii companii.

Pe baza rezultatelor obtinute a fost conturata strategia de brand engagement, pornind de la valorile companiei si urmeaza sa fie implementata.
Obiectivul programului este de a ajuta angajatii sa inteleaga rolul lor in cadrul companiei si sa interiorizeze valorile brand-ului, pentru ca acestia sa invete sa comunice si sa se comporte in spiritul Ruukki, indeplinind astfel promisiunea de brand.
“Datorita expansiunii foarte rapide a companiei, am simitit nevoia ca toti angajatii – mai vechi si mai noi – sa fie aliniati la acelasi set de valori ale brand-ului, care sa-i inspire in munca lor de zi cu zi, iar metodologia Landor de brand engagement propusa de echipa Seed Consultants ne-a convins”, declara Madalina Dumitru, Country Marketing Manager Ruukki Romania si Bulgaria.

“Am descoperit la Ruukki un mediu de lucru extrem de profesonist, cladit pe riguroasele standarde nordice, o echipa tanara si deschisa la schimbare, cu care ne face placere sa derulam acest program de brand engagement, foarte important pentru atingerea obiectivelor companiei. Motivul e simplu: cu cat un angajat intelege, respecta si se comporta in linie cu promisiunea brand-ului, cu atat va fi mai ridicat nivelul de productivitate, satisfactia clientului si profitabilitatea”, spune Roxana Iancu, project manager Seed Consultants.

Etapa urmatoare a proiectului vizeaza derularea unor workshop-uri si activitati specifice care sa asigure dispersarea valorilor si internalizarea lor in intreaga organizatie.

“Derularea unui program de brand engagement trebuie luata in calcul de catre toate companiile, mai ales in contextul economic actual, intrucat acesta asigura un grad ridicat de retentie a personalului, reducerea in timp a bugetului de marketing si de HR, diminuarea cheltuielilor pentru training-uri, un moral mai bun al angajatilor si cresterea gradului de satisfactie a clientilor. Instrumentele noastre de lucru pentru derularea activitatilor de brand engagement sunt testate si aplicate in companii multinationale din intreaga lume, de catre partenerul nostru extern, Landor Associates, cu rezultate spectaculoase de-a lungul anilor”, remarca Dochita Zenoveiov, Managing Director Seed Consultants.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul „one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Citeste tot articolul from Valorile brand-ului Ruukki

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Beneficiile de a avea un blog pe website-ul tau

In era digitala in care traim, un website bine dezvoltat nu mai este suficient pentru a atrage si retine atentia publicului. Un blog pe website-ul unei companii poate aduce numeroase beneficii, de la cresterea prezentei [...]

Citeste tot articolul from Valorile brand-ului Ruukki

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Citeste tot articolul from Valorile brand-ului Ruukki

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Optimizarea portofoliului de branduri

Optimizarea unui portofoliu de brand implica gestionarea si organizarea strategica a ofertei de produse ale unei companii pentru a maximiza valoarea globala a marcii si cota de piata. Pentru a optimiza portofoliul de marci pentru [...]

Citeste tot articolul from Valorile brand-ului Ruukki

Citeste tot articolul