Branding si noroc

Businessul nostru este foarte corect. Ne recrutam angajatii, nu ii furam de la competitie asa cum fac altii. Ne platim corect angajatii. Produsele noastre sunt de cea mai buna calitate. Dar sunt cativa jucatori in categoria noastra care pur si simplu au noroc…

Norocul ni-l facem de cele mai multe ori cu mana noastra. Iar decizia de a alege o pozitionare diferentiatoare pentru brandul tau este o decizie care iti apartine. Orice antreprenor depune eforturi uriase. Agassi nu a ajuns campion peste noapte. Nici Simona Halep. Pe langa cele 1,000,000 de mingi batute pe zi pe teren, a trecut si printr-o operatie pentru a-si optimiza jocul. Si la fotbal, nu ajungi Lionel Messi peste noapte. Care dintre variante este castigatoare: sa sutezi pe poarta cand esti 100% sigur? Sau sa sutezi cand crezi ca ai 50% sanse de a marca. A doua, desigur.

In branding totusi situatiile nu sunt chiar atat de simple: gol sau ratare. Dar ceea ce e de retinut e ca e nevoie de un efort masiv, e nevoie de a incerca zeci de tactici si de a vedea care functioneaza cel mai bine pe pozitionarea aleasa, pentru audienta aleasa, pe valorile brandului. Posibil sa nu atingi chiar rezultatul atins din prima, e posibil sa nu-l atingi pe cel scontat, e posibil sa ajungi usor intr-o alta directie, dar atata timp cat acea tactica iti aduce rezultate, brandul tau evolueaza. Si asta este “ing”-ul din branding. Si cu asta se hranesc zilnic smart-antreprenorii… cu calatoria brandului lor spre succes.

Daca simti ca vrei sa te antrenezi in branding, daca simti ca pasul urmator e sa identifici un customer journey, da-ne un email la hello@inoveo.ro sa ne intalnim.

Brandul tau vrea sa fie INOVat?

    INSCRIE-TE ACUM