Branding si dopamina

Arhitectura creierului aparent simpla cu ochiul liber devine tot mai complexa la microscop. Materia cenusie consta in miliarde de neuroni. Ca o antena ea primeste mesaje de la alti neuroni cu ajutorul dendritelor care sunt terminatiile neuronului. La celalalt capat, se afla o fibra lunga numita axon. Axonul se conecteaza cu alti 10,000 de neuroni. La jonctiunea dintre cei doi neuroni se afla sinapsa. Aceste sinapse actioneaza ca niste porti, regularizand fluxul de informatii din interiorul creierului. Niste substante chimice speciale numite neurotransmitatori intra in sinapse si modifica fluxul semnalelor.

Neurotransmitatorii sunt dopamina, serotonica si noradrenalina. Acestia ajuta la controlarea curentului de informatii care se misca prin multitudinea de cai ale creierului. Acestia ne influenteaza puternic starile sufletesti, emotiile, gandurile si starea de spirit.

Dopamina este substanta placerii. Brandurile se folosesc de ea cel mai des. Ea poate fi stimulata de 5 factori: mancare, ideea de nou, concepte din metalul coelctiv (presedinte, bunica, mama), sex si bani. Daca am urmari pauzele publicitare, am observa cu ochiul liber cum se ajuta brandurile de unul dintre acesti factori pentru a crea placere in favoare brandului advertizat.

Daca vrei si tu sa te folosesti de aceste tehnici pentru brandul tau, da-ne un email la hello@inoveo.ro sa ne intalnim.

Brandul tau vrea sa fie INOVat?

    INSCRIE-TE ACUM