Impactul Social Media asupra brandului tau

Astazi Social Media joaca un rol foarte important in procesul de promovare a brandului tau.

Evolutia tehnologiei din ultimii ani, prin intermediul retelelor de socializare, a facut posibila comunicarea a milioane de oameni din toata lumea, ceea ce inseamna ca daca iti doresti ca business-ul tau sa devina foarte cunoscut intr-un timp relativ scurt, atunci prezenta online a acestuia este vitala.

Trebuie precizat faptul ca prezenta pe retelele de socializare nu este doar o modalitate prin care poti aborda un numar cat mai mare de clienti ci reprezinta si oportunitatea de a-ti cunoaste si analiza competitorii ceea ce iti ofera si avantajul de a te diferentia de acestia.

Platformele pe care am ales sa le mentionez si de care ai auzit cu siguranta, nu sunt singurele insa sunt cele mai folosite, motiv pentru care sunt ideale pentru inceperea acestui proces:

1. Facebook

Este una dintre cele mai mari retele de socializare, mai mult de doua miliarde de oameni o folosesc in fiecare luna, ceea ce inseamna aproape o treime din populatia lumii.
Este usor de inceput acest proces cu ajutorul lui deoarece aproape toate formatele de continut ( text, imagini, videoclipuri, videoclipuri live si povestiri/stories) functioneaza excelent. Trebuie retinut faptul ca Facebook, prioritizeaza continutul care starneste conversatii si interactiuni semnificative intre oameni in special familii si prieteni.
De asemenea continutul paginii de business pe care o vei detine, va trebui optimizat pentru dispozitivele mobile deoarece aproape 94% din utilizatori acceseaza facebook-ul prin intermediul aplicatiei mobile.

2. Instagram

Este o aplicatie care permite utilizarea unei game largi de continut, cum ar fi: fotografii, videoclipuri, stories si videoclipuri live. De asemenea, de curand Instagram a lansat IGTV, instrumentul care iti ofera posibilitatea de a distribui videoclipuri cu format mai lung.
Asemeni Facebook-ului si aici ai posibilitatea de a-ti crea un profil business, care iti va oferi o analiza bogata a profilului si a postarilor cu ajutorul unor instrumente denumite “insights”.

3. LinkedIn

Astazi este mai mult decat o platforma de cautare de locuri de munca. In ultimii ani a devenit locul unde expertii din industrie impartasesc continut si isi construiesc brandul personal. De asemenea a devenit si o modalitate de a atrage noi talente pentru dezvoltarea propriului brand.
La fel si aici ai posibilitatea de a distribui continutul paginii tale de business prin anunturi personalizate, imagini, text si video.

Aceste trei platforme au in comun modalitatea de utilizare, cum ar fi crearea unei pagini business si a instrumentelor ce iti permit sa transmiti audientei informatia dorita, insa se diferentiaza prin categoriile de oameni ce le folosesc.

De aceea, pentru a incepe procesul de promovare a brandului tau, vei avea nevoie pentru inceput de o strategie bine pusa la punct care in general cuprinde urmatorii pasi:

 1. Trebuie sa iti cunosti foarte bine afacerea si sa iti definesti obiectivele:

  • Care este mesajul pe care imi doresc sa il transmit?
  • Ce vreau sa obtin cu ajutorul acestuia?
  • Care este grupul tinta la care imi doresc sa ajunga acest mesaj?
 2. Dupa stabilirea grupului tinta, urmeaza alegerea platformelor de socializare:

  • Ce retele de socializare se aliniaza mai bine cu brandul meu?
 3. Odata alese retelele de socializare urmeaza structurarea mesajului pe care vrei sa il transmiti audientei si alegerea instrumentelor prin care vei face acest lucru:

  • Inserarea in pagina de business a informatiilor generale si utile despre afacerea ta
  • O descriere a povestii brandului tau, astfel incat audienta sa empatizeze cu viziunea ta
  • Contentul sa fie aliniat valorilor brandului si identitatii vizuale si sa ilustreze cat mai bine serviciile/ produsele oferite. El poate fi sub forma de text, imagini si clipuri video
  • Promptitudine in a oferi feedback, detalii si solutii clientilor tai

Concluzia pe care ne dorim sa o prezentam este ca promovarea prin Social Media este din ce in ce mai frecventa, utila si importanta atat pentru brandurile mari cat si pentru cele mai mici iar pentru a obtine mereu cele mai bune rezultate si pentru a te diferentia de competitorii tai, ajutorul unui specialist in promovarea brandurilor online, va face ca acest intreg proces sa fie o experienta cat mai placuta si eficienta.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Importanta continutului de calitate pe un website

Un website bine conceput si functional este esential in era digitala, dar continutul de calitate este ceea ce il transforma intr-un instrument eficient de comunicare si interactiune cu publicul. Indiferent de tipul de website pe [...]

Citeste tot articolul from Impactul Social Media asupra brandului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Extindere brand in HORECA

Ai un business in segmentul premium de food delivery. Vrei sa iti dezvolti afacerea spre furnizarea de mancare buna la un pret corect? Exista cateva motive cheie pentru care ai lansa un brand mainstream in [...]

Citeste tot articolul from Impactul Social Media asupra brandului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding energie solara

Iata cinci motive importante pentru branding intr-un business de productie si distributie de energie solara: Diferentierea de concurenta: Industria energiei solare este in plina crestere, iar concurenta este acerba. Prin branding, poti crea o identitate [...]

Citeste tot articolul from Impactul Social Media asupra brandului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Decision making models

Exista numeroase teorii si modele de luare a deciziilor dezvoltate de diferiti cercetatori si teoreticieni. Printre cele mai cunoscute modele se numara: Modelul Rational-Economic: Acest model se bazeaza pe ideea ca deciziile sunt luate intr-un [...]

Citeste tot articolul from Impactul Social Media asupra brandului tau

Citeste tot articolul