Sfaturi de productivitate pentru dezvoltatori web

Nu este usor sa ramai productiv ca dezvoltator. In general, este un job care iti poate epuiza rapid mintea si, de asemenea, necesita multa atentie. Intelegerea modului in care te poti concentra asupra task-ului si sa faci fata distragerilor te poate ajuta mult sa profiti la maximum de programul de lucru.

Productivitatea unui dezvoltator web incepe cu un editor de cod bun. Desi exista multe optiuni excelente in piata, este greu de spus care este cea mai buna varianta. In acest sens, totul depinde de obiectivele si nevoile tale. Pentru a gasi ce ti se potriveste cel mai bine cu fluxul tau de lucru, merita sa incerci diferiti editori de cod.

Editorul nu rezolva de la sine task-urile primite. Este usor sa te pierzi in task-urile zilnice, iar amanarea este, de asemenea, un obicei intalnit in lumea dezvoltatorilor. Prin urmare, se intampla frecvent sa lucrezi toata ziua si la sfarsitul zilei, iti dai seama ca abia ai realizat o fractie mica din ceea ce ti-ai propus. Pentru a evita multitasking-ul ineficient, creaza-ti o ierarhie a sarcinilor zilnice si incepe cu cea mai dificila sarcina in fiecare zi.

Totodata, tine cont ca noi oamenii nu ne putem concentra pe acelasi lucru la nesfarsit. Un studiu in domeniu ne arata ca atentia poate fi sustinuta pe o perioada de timp de aproximativ 45 de minute, in timp ce alt studiu mentioneaza 52 de minute consecutive urmate de o pauza de 17 minute. Una peste alta, nu exista o regula batuta in cui si toata lumea are o limita de timp diferita, asa ca va trebui sa experimentezi singur pentru a afla ce functioneaza cel mai bine pentru tine.

Cu toate acestea, pauza trebuie tratata ca o adevarata pauza cand te ridici de la birou. Verificarea e-mailurilor, a notificarilor de pe retelele de socializare, a blogurilor sau simpla privire in orice fel de ecran nu va conta ca o pauza.

La final, putem mentiona si orarul de lucru. Desi nu este mereu placut sa stai peste program, respectarea orelor de munca este in primul rand benefica pentru corpul si sanatatea ta mentala. Atentia acordata organizarii timpului iti poate creste productivitatea deoarece poti vedea cum ti-ai indeplinit task-urile in ziua respectiva, astfel incat sa iti poti analiza posibilele distrageri si sa nu te mai regaeseti in impostaza de a ajunge iar tarziu acasa.

Mai multe articole

Dochita Zenoveiov a scris

Touchpoints Workshop

Brandingul nu e doar numele si logo-ul. Este si despre touchpointuri. Saptamana trecuta un prospect mi-a dezvaluit ca s-a intalnit cu noi doar pentru ca un fost client de-al nostru a insistat sa ne cunoasca, [...]

Citeste tot articolul from Sfaturi de productivitate pentru dezvoltatori web

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Nume evocativ

Cum isi construiesc asiaticii strategia de #naming. Cum isi aleg numele. Sa luam exemplul Samsung. E un nume descriptiv, evocativ sau abstract? Lee Byung-chull, fondatorul Samsung, a urmat cursurile Universitatii Waseda din Tokyo, Japonia, dar [...]

Citeste tot articolul from Sfaturi de productivitate pentru dezvoltatori web

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer Journey Workshop

Acesta se refera la toate interactiunile si etapele prin care trece un client in timp ce interactioneaza cu un brand. Customer Journey-ul include toate punctele de contact si canalele prin care un client vine in [...]

Citeste tot articolul from Sfaturi de productivitate pentru dezvoltatori web

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer experience

Saptamana trecuta m-a rugat un partener sa fac un workshop de brand cu echipa sa si cred ca a sosit momentul sa vorbesc despre workshopurile pe care le facem pentru ca sunt diverse, au obiective [...]

Citeste tot articolul from Sfaturi de productivitate pentru dezvoltatori web

Citeste tot articolul