Importanta videoclip-urilor in fundal

Nu putem nega ca oamenii adora continutul video. Spre exemplu, aplicatia de continut TikTok inregistreaza cresteri spectaculoase, iar clipurile scurte depasesc engagement-ul imaginilor distribuite pe Facebook. Lucrurile care se misca sunt de departe mai atragatoare si mai memorabile.

Atractivitatea continutului video nu se limiteaza doar la domeniile de social media. Elementele in miscare de pe paginile principale ofera utilizatorilor o modalitate de a se conecta instant cu brandul promovat.

In acest sens, am ales ca pe Inoveo.ro, desi nu exista un fundal miscator in sine, modul de navigare inedit, din stanga in dreapta, transmite impresia de miscare si reprezinta ceva diferit in piata, ceea ce promoveaza mesajul brandului de a fi inovativ.

Diverse studii arata ca videoclipurile pot creste conversiile landing page-urile cu aproximativ 80%. Ca atare, un utilizator care urmareste un videoclip are de doua ori mai multe sanse de a cumpara produsul decat unul caruia i s-au prezentat imagini statice.

Asta nu inseamna ca ar trebui sa iti transformi site-ul intr-un mic cinematograf. La fel ca in toate lucrurile de design web, este vorba despre gasirea acelui punct de echilibru intre ceea ce se simte jucaus si ceea ce functioneaza.

Miscarile de fundal pot fi extrem de eficiente, dar nu sunt intotdeauna adecvate. Deseori, iti incetinesc site-ul si pot distrage atentia utilizatorului.

De exemplu, daca vrei sa promovezi un serviciu sau produs complex, este mai probabil ca un videoclip sa distraga atentia. Totodata, daca oferiti ceva serios – cum ar fi sfaturi financiare sau asistenta medicala, un videoclip poate parea aplicat gresit.

In mod similar, daca este vorba de un site practic – cum ar fi un magazin alimentar sau un site de inchiriere de instrumente – atunci viteza este mai importanta decat transmiterea unui mesaj.

Pe de alta parte, daca site-ul in cauza vrea sa transmita o anumita dispozitie, atunci fundalurile in miscare pot fi perfecte.

Marcile ce promoveaza un stil de lux folosesc adesea fundaluri miscatoare pentru un efect bun, deoarece oamenii cumpara mai degraba o experienta decat un produs. Acelasi lucru este valabil si pentru conferinte si evenimente, spa-uri sau vacante.

In concluzie, videoclip-urile de fundal pot fi o modalitate excelenta de a imbunatati mesajul brand-ului si de a atrage utilizatorii pe site si au puterea de a stimula engagement-ul. Tinand cont de importanta vitezei site-ul,asigura-te ca ai intr-adevar nevoie de un videoclip iar daca consideri ca nu este necesar pentru site-ul tau, opteaza pentru imagini statice si text.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul „one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Citeste tot articolul from Importanta videoclip-urilor in fundal

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Beneficiile de a avea un blog pe website-ul tau

In era digitala in care traim, un website bine dezvoltat nu mai este suficient pentru a atrage si retine atentia publicului. Un blog pe website-ul unei companii poate aduce numeroase beneficii, de la cresterea prezentei [...]

Citeste tot articolul from Importanta videoclip-urilor in fundal

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Citeste tot articolul from Importanta videoclip-urilor in fundal

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Optimizarea portofoliului de branduri

Optimizarea unui portofoliu de brand implica gestionarea si organizarea strategica a ofertei de produse ale unei companii pentru a maximiza valoarea globala a marcii si cota de piata. Pentru a optimiza portofoliul de marci pentru [...]

Citeste tot articolul from Importanta videoclip-urilor in fundal

Citeste tot articolul