Scoala de design si rolul ei

In multe foarte multe domenii scoala reprezinta baza, punctul de plecare, rampa de lansare pentru viitoarea cariera. Meseria de designer nu face nici ea exceptie.

Pentru cei ce opteaza pentru cariera de designer asteptarile sunt mari legate de cursurile, notiunile, profesorilor si metodologia de curs a facultatilor de profil.

Odata ajuns pe bancile facultatii am observat ca asteptarile erau reciproce, predarile lucrarilor foarte strans si gradul de exigenta foarte ridicat din partea profesorilor.

Toate acestea insa aveau sa ma ajute mai tarziu in cariera.

Pe langa clasicele cursuri, trecerile prin curentele si stilurile de design, rotatia pe sectii, design interior, graphic si industrial, Facultatea de Design trebuie vazuta in genul unui hub al zilelor noastre, un hub creativ unde la aceeasi masa stau studenti si profesori, se ridica probleme, se discuta subiecte si au loc dezbateri constructive.

Aici se contureaza caractere, stiluri personale si se acumuleaza informatie.

Poate strict imediat dupa finalizarea cursurilor universitare nu constientizezi utilitatea lor, dar dupa un timp cand deja profesezi in domeniul, te trezesti la inceputul sau mijlocul unui proiect in care esti implicat ca iti vin secvential fragmente, idei, teorii, chiar definitii invatate si intalnite din vremea studentiei.

Mixul acesta, intre teorie si practica, baza si continuitatea profesoniala, experienta acumulata ar trebui sa se ragaseasca in ADN-ul fiecarui designer.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul „one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Citeste tot articolul from Scoala de design si rolul ei

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Beneficiile de a avea un blog pe website-ul tau

In era digitala in care traim, un website bine dezvoltat nu mai este suficient pentru a atrage si retine atentia publicului. Un blog pe website-ul unei companii poate aduce numeroase beneficii, de la cresterea prezentei [...]

Citeste tot articolul from Scoala de design si rolul ei

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Citeste tot articolul from Scoala de design si rolul ei

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Optimizarea portofoliului de branduri

Optimizarea unui portofoliu de brand implica gestionarea si organizarea strategica a ofertei de produse ale unei companii pentru a maximiza valoarea globala a marcii si cota de piata. Pentru a optimiza portofoliul de marci pentru [...]

Citeste tot articolul from Scoala de design si rolul ei

Citeste tot articolul