LUCKY STRIKE

Ana Neamtu Blog INOVEO Lucky Strike
Cu siguranta si voua vi s-a mai spus “relaxeaza-te, lucrurile bune vor veni atunci cand te astepti mai putin”. Mereu am privit indoielnic aceasta zicala, insa acum, cu riscul de a suna a cliseu, este exact ce s-a intamplat si in cazul venirii mele in echipa INOVEO, “The lucky strike” cum imi place mie sa ii spun.

Odata cu absolvirea studiilor Universitatii de Arte din Iasi, a venit, bineinteles, si momentul in care aveam sa decid ce voi face pe mai departe.
Ce a urmat dupa panica de moment? S-a intamplat, de departe, cea mai buna decizie pe care o puteam lua. Am decis sa imi fac bagajelul, sa ingramadesc in el toate cunostintele acumulate si sa imi urmez visul (de a deveni unul dintre cei mai buni Brand Designeri, care prin munca lui ajuta brandurile sa capete o voce).

Si uite asa, acel vis m-a adus in Bucuresti, unde nu scurt a fost timpul pana m-am adunat si mi-am depus si eu CV-ul. Sunt sigura ca si voi ati fost la un moment dat in locul meu si ati trait emotiile pe care ti le aduce ideea de a lua contact cu lumea reala si de a avea primul job.

Cert este ca destinului meu ii place sa imi joace feste, insa in cele din urma, are mereu grija sa ma aduca exact acolo unde imi este menit sa fiu. De ce spun asta?
Ei bine, mereu mi-a placut sa ma diferentiez prin ceea ce fac, asa ca nu puteam atasa langa CV acea scrisoare clasica de intentie. Mi-am depus doza de creativitate in acele randuri, care, chipurile, aveau “sa ii dea pe spate” pe cei ce urmau sa le citeasca. Zis si facut, visul meu si-a luat avant printr-un simplu click.

INOVEO a fost prima agentie unde am ales sa directionez acel mail, deoarece, dupa un research amanuntit, m-a convins ca are toate calitatile de a fi locul ideal unde visul meu ar putea sa prinda contur. Am fost foarte incantata sa vad ca cei din echipa au fost prompti in a-mi raspunde, mai exact la numai o ora dupa livrarea mailului. Aici insa, intervine partea unde destinul a vrut sa se amuze pe seama mea si a facut in asa fel incat acel mail sa ajunga in casuta SPAM, iar eu aveam sa-l vad abia dupa doua saptamani, timp in care am asteptat cu sufletul la gura sa primesc acel raspuns. Imaginati-va reactia mea cand am citit:

“Buna Ana,
Am primit scrisoarea ta de intentie si vrem sa te chemam la un interviu. Ai putea sa treci maine pe la noi?”

-Dan Platon (Web Innovator, INOVEO)

Bineinteles ca am sarit in sus de bucurie insa cand am citit data la care a fost trimis am revenit subit cu picioarele pe pamant si instant mi-am repetat aceleasi intrebari toata ziua “De ce mi se intampla mereu asta? De ce nu vor lucrurile niciodata sa aiba cursul pe care mi-l doresc?”. A doua zi insa, mi-am zis ca trebuie sa revin catre ei cu un mail prin care sa imi cer scuze pentru ignorul involuntar si de ce nu, sa mai incerc inca o data, pana la urma “ïncercarea moarte n-are”.

Se pare ca si aceasta zicala s-a aplicat in cazul meu, deoarece in mai putin de 10 minute am primit un mail afirmativ. Mai primisem inca o sansa pentru a-mi sustine interviul. Mai are sens sa va spun ca am fost atat de bucuroasa, incat mi-am sunat toate persoanele dragi, pentru a le repeta in continuu ca, in sfarsit, voi merge la primul meu interviu, exact in locul in care imi doream sa ajung? Cam asa se manifesta la mine fericirea.

Si cum spiritul workaholic din mine nu imi da niciodata pace, mi-am petrecut toata seara dinaintea interviului, incercand sa aflu cum se desfasoara un interviu si exersand in oglinda raspunsurile mele la posibilele intrebari pe care aveam sa le primesc.

A venit si ziua interviului pe care l-am sustinut cu Dan Platon, persoana care imi raspunsese la mailuri si in prezent unul din colegii mei. Nu stiu cum a fost primul vostru interviu, dar al meu a decurs mai bine decat ma asteptam, atat de bine incat imediat a doua zi dupa acesta a inceput calatoria mea catre visul mult dorit, in calitate de membru al echipei INOVEO.

Primul job, in locul in care mi-am dorit sa ajung, facand exact ceea ce imi place mai mult, alaturi de o echipa cu oameni faini… Asta numesc eu “Lucky strike”.

Numele meu este Ana Neamtu si de 8 luni sunt unul din Graphic & Brand Designerii echipei INOVEO.

PS: In urmatorul articol va voi povesti despre membrii echipei din care ma bucur ca fac parte.

Mai multe articole

Dochita Zenoveiov a scris

Touchpoints Workshop

Brandingul nu e doar numele si logo-ul. Este si despre touchpointuri. Saptamana trecuta un prospect mi-a dezvaluit ca s-a intalnit cu noi doar pentru ca un fost client de-al nostru a insistat sa ne cunoasca, [...]

Citeste tot articolul from LUCKY STRIKE

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Nume evocativ

Cum isi construiesc asiaticii strategia de #naming. Cum isi aleg numele. Sa luam exemplul Samsung. E un nume descriptiv, evocativ sau abstract? Lee Byung-chull, fondatorul Samsung, a urmat cursurile Universitatii Waseda din Tokyo, Japonia, dar [...]

Citeste tot articolul from LUCKY STRIKE

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer Journey Workshop

Acesta se refera la toate interactiunile si etapele prin care trece un client in timp ce interactioneaza cu un brand. Customer Journey-ul include toate punctele de contact si canalele prin care un client vine in [...]

Citeste tot articolul from LUCKY STRIKE

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer experience

Saptamana trecuta m-a rugat un partener sa fac un workshop de brand cu echipa sa si cred ca a sosit momentul sa vorbesc despre workshopurile pe care le facem pentru ca sunt diverse, au obiective [...]

Citeste tot articolul from LUCKY STRIKE

Citeste tot articolul