De ce e Tony Robbins un brand?

Tony Robbins imbina cu maiestrie cele patru ingrediente ale brandingului: Relevanta + Diferentiere livrate Coerent + Consecvent.
Pozitionarea seminarului lui Tony Robbins: stiinta livrata prin spectacol. Stiinta = content de Business, Finance, HR, Marketing, Sales, Medicina, Psihologie, Chimie, regizat si impachetat sub forma de spectacol.

1. Brand coerent si consecvent

  • A construit coerent si consecvent continutul seminarului imbunatatindu-l de-a lungul celor 30 de ani de cariera.
  • Prezenta fizica a persoanei pe parcursul a catorva decenii: a pastrat o coerenta foarte mare, adaptata, evident, normelor si tendintelor in fashion si design (ma refer la hairstyle, tinuta, vestimentatie)
  • Tony Robbins si-a calibrat discursul la nivelul audientei. A vorbit in prima zi 12 ore continuu si, atentie, cu sens! Iar in a treia zi, alte 12 ore. Continuu. Cu sens. Simplu. Si cu pasiune. Desi o face de mai bine de 20 de ani.

2. Brand relevant

  • Relevanta pentru cei care au participat: eu, de exemplu, am inteles cei mai complicati termeni de medicina, ceva chimie si fizica, tradusi de Tony Robbins pe limba mea… Pentru ca am asimilat prin joaca si muzica niste cunostinte pe care nu aveam niciodata rabdare sa le ascult desi multi au incercat sa mi le explice, dar in terminologia de specialitate. Pana joi, 6 aprilie 2016, stiam de la dna Mann, profa de pedagogie, careia ii datorez multe-multe, ca asta e o tehnica pentru prescolari si scolari. Dar nu e.
  • Content relevant pentru audienta; doar cateva idei: suntem ceea ce gandim ca suntem; suntem ceea ce suntem prin puterea celor din jurul nostru; primim la fel de mult in functie de cat daruim; diferenta e in a realiza cand trebuie sa mergi mai departe; poti merge daca esti intr-un anumit mindset; grupul te ajuta sa ajungi intr-un anumit mindset mai usor decat daca o faci singur; diferenta excelentei consta in a face un lucru de foarte multe ori pana iti iese la perfectie; cei care sunt rodati intr-un anumit proces aduc proactivitate proiectului, cei care sunt incepatori – reactioneaza, fara sa aiba timp sa gandeasca in avans, ceea ce atrage efecte negative; suferinta cauzata de disciplina e mai mica decat cea cauzata de regrete; intoarcerea la esenta vietii: respiratie, hidratare, alimentatie bazata cel putin 70% pe alimente de provenienta vegetala inclusiv proteine; mindsetul se poate schimba intr-o clipita .

3. Brand diferentiator

  • Diferentierea prin abordarea holistica: medicina, chimie, psihologie, business, finance, HR, marketing si sales. O abordare unica.
  • Cel mai bun content impachetat sub forma de show. Intensitatea a ceea ce am citit si vizionat pana la momentul seminarului a fost multiplicata de 8000 de ori. O sala de 8000 de oameni care aplauda la fiecare jumatate de ora!

De la Landor am invatat sa fim foarte buni in branding. De la Tony Robbins am invatat sa fim OUTSTANDING.
Multumesc, Horia George Szabo & Istvan Hutton. Noi, ‪#‎inoveo‬, vom fi mai buni datorita voua.

Orice antreprenor, marketer sau coach trebuie sa fie Relevant si Diferentiator si sa livreze Coerent si Consecvent. Ma refer atat la brandul personal, cat si la cel comercial. Sa faca branding cu cei care fac asta de cel putin 9 ani pentru ca acestia au facut sute de proiecte de branding si stiu cum sa abordeze o situatie sau alta. Proactiv, nu reactiv. ????

Mai multe articole

INOVEO a scris

Evaluarea brandului

Stiu, e perioada Galelor, a Premiilor, a Bilanturilor de final de an, a Petrecerilor de Craciun… dar scriu ce ma inspira din munca mea de zi cu zi… Dupa filmarile de saptamana trecuta la INOVEO, [...]

Citeste tot articolul from De ce e Tony Robbins un brand?

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Comunicarea fluenta dintre departamentele de Marketing si Financiar

Adesea ni se intampla sa avem nevoie de limbi straine… Sau limbaj strain in cadrul aceleiasi limbi, daca vorbim de business. Da, in bugetare e nevoie sa fii poliglot. Comunicarea fluenta dintre departamentele de Marketing [...]

Citeste tot articolul from De ce e Tony Robbins un brand?

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul „one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Citeste tot articolul from De ce e Tony Robbins un brand?

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Beneficiile de a avea un blog pe website-ul tau

In era digitala in care traim, un website bine dezvoltat nu mai este suficient pentru a atrage si retine atentia publicului. Un blog pe website-ul unei companii poate aduce numeroase beneficii, de la cresterea prezentei [...]

Citeste tot articolul from De ce e Tony Robbins un brand?

Citeste tot articolul