5 motive pro brand in portofoliu

Exista mai multe motive pentru a dezvolta un brand diferit atunci cand doresti sa lansezi un brand mainstream in domeniul livrarii de mancare, in contrast cu brandul premium pe care il detii deja. Iata cateva motive cheie:

Segmentarea pietei: Prin dezvoltarea unui brand diferit pentru segmentul mainstream, poti atrage si fideliza un alt tip de public. Segmentarea pietei iti permite sa te adresezi unor grupuri specifice de clienti si sa le oferi o experienta adaptata nevoilor si preferintelor lor.

Cresterea audientei: Prin lansarea unui brand mainstream, poti extinde audienta ta si atrage clienti noi care nu ar fi atras de un brand premium. Un brand mainstream poate avea preturi mai accesibile si poate oferi optiuni mai variate in ceea ce priveste meniul si stilul de mancare, ceea ce poate atrage un numar mai mare de clienti.

Evitarea diluarii valorii brandului premium: Daca ai deja un brand premium de succes in domeniul livrarii de mancare, lansarea unui brand mainstream sub acelasi nume ar putea dilua imaginea si valoarea brandului premium. Clientii pot percepe brandul premium ca pe unul exclusivist si de calitate superioara, iar asocierea cu un brand mainstream ar putea afecta perceptia lor.

Personalizarea experientei clientilor: Prin dezvoltarea unui brand diferit pentru segmentul mainstream, poti personaliza si adapta experienta clientilor in functie de nevoile si preferintele lor specifice. Poti oferi optiuni de meniu, servicii si preturi care sa se potriveasca mai bine cu asteptarile clientilor din acest segment.

Concurenta in piata: Daca piata livrarii de mancare este deja saturata cu branduri premium sau de lux, lansarea unui brand mainstream poate fi o strategie inteligenta pentru a evita competitia directa si a gasi o nisa distincta in piata. Poti atrage clienti care cauta o optiune mai accesibila, fara a concura direct cu brandul tau premium existent.

Este important sa evaluezi atent piata si publicul tinta inainte de a lua decizia de a dezvolta un brand diferit. Analiza segmentelor de piata si identificarea nevoilor si preferintelor clientilor te vor ajuta sa stabilesti daca lansarea unui brand mainstream este o optiune potrivita pentru afacerea ta si sa dezvolti o strategie de brand eficienta.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Importanta designului sustenabil in branding

Daca toata lumea vorbeste despre sustenabilitate, nu putem sa nu vorbim si noi, din perspectiva brandingului. Constientizarea ecologica a fost dintotdeauna o tendinta in crestere. Acum, mai mult ca niciodata, brandurile se afla sub presiunea [...]

Citeste tot articolul from 5 motive pro brand in portofoliu

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Fonturile sans serif „ciudate”: Trendul anului 2024

Evolutia si schimbarile tendintelor de la un sezon la altul sunt cele mai pregnante atunci cand vine vorba de design. In ceea de priveste designul grafic, printre altele, anul acesta ne aduce in prim-plan o [...]

Citeste tot articolul from 5 motive pro brand in portofoliu

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Cat de complex trebuie sa fie website-ul tau?

Este clar ca website-urile devin din ce in ce mai mari si complexe si de vina sunt atat programatorii, cat si clientii. Programatorii vor sa arate ca pot face lucuri complicate, iar clientii vor website-uri [...]

Citeste tot articolul from 5 motive pro brand in portofoliu

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Citeste tot articolul from 5 motive pro brand in portofoliu

Citeste tot articolul