5 motive pro brand in portofoliu

Exista mai multe motive pentru a dezvolta un brand diferit atunci cand doresti sa lansezi un brand mainstream in domeniul livrarii de mancare, in contrast cu brandul premium pe care il detii deja. Iata cateva motive cheie:

Segmentarea pietei: Prin dezvoltarea unui brand diferit pentru segmentul mainstream, poti atrage si fideliza un alt tip de public. Segmentarea pietei iti permite sa te adresezi unor grupuri specifice de clienti si sa le oferi o experienta adaptata nevoilor si preferintelor lor.

Cresterea audientei: Prin lansarea unui brand mainstream, poti extinde audienta ta si atrage clienti noi care nu ar fi atras de un brand premium. Un brand mainstream poate avea preturi mai accesibile si poate oferi optiuni mai variate in ceea ce priveste meniul si stilul de mancare, ceea ce poate atrage un numar mai mare de clienti.

Evitarea diluarii valorii brandului premium: Daca ai deja un brand premium de succes in domeniul livrarii de mancare, lansarea unui brand mainstream sub acelasi nume ar putea dilua imaginea si valoarea brandului premium. Clientii pot percepe brandul premium ca pe unul exclusivist si de calitate superioara, iar asocierea cu un brand mainstream ar putea afecta perceptia lor.

Personalizarea experientei clientilor: Prin dezvoltarea unui brand diferit pentru segmentul mainstream, poti personaliza si adapta experienta clientilor in functie de nevoile si preferintele lor specifice. Poti oferi optiuni de meniu, servicii si preturi care sa se potriveasca mai bine cu asteptarile clientilor din acest segment.

Concurenta in piata: Daca piata livrarii de mancare este deja saturata cu branduri premium sau de lux, lansarea unui brand mainstream poate fi o strategie inteligenta pentru a evita competitia directa si a gasi o nisa distincta in piata. Poti atrage clienti care cauta o optiune mai accesibila, fara a concura direct cu brandul tau premium existent.

Este important sa evaluezi atent piata si publicul tinta inainte de a lua decizia de a dezvolta un brand diferit. Analiza segmentelor de piata si identificarea nevoilor si preferintelor clientilor te vor ajuta sa stabilesti daca lansarea unui brand mainstream este o optiune potrivita pentru afacerea ta si sa dezvolti o strategie de brand eficienta.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul „one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Citeste tot articolul from 5 motive pro brand in portofoliu

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Beneficiile de a avea un blog pe website-ul tau

In era digitala in care traim, un website bine dezvoltat nu mai este suficient pentru a atrage si retine atentia publicului. Un blog pe website-ul unei companii poate aduce numeroase beneficii, de la cresterea prezentei [...]

Citeste tot articolul from 5 motive pro brand in portofoliu

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Citeste tot articolul from 5 motive pro brand in portofoliu

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Optimizarea portofoliului de branduri

Optimizarea unui portofoliu de brand implica gestionarea si organizarea strategica a ofertei de produse ale unei companii pentru a maximiza valoarea globala a marcii si cota de piata. Pentru a optimiza portofoliul de marci pentru [...]

Citeste tot articolul from 5 motive pro brand in portofoliu

Citeste tot articolul