Povestea unui web developer – partea I

Numele meu este Dan, iar in seria urmatoare de articole o sa va povestesc parcursul carierei mele de programator. Aceste randuri pot fi folosite ca motivator sau ghid pentru cei ce vor sa descopere tainele programarii. O sa va povestesc in ordine cronologica diversele intamplari din viata mea de programator, iar dupa o sa incercam sa tragem niste concluzii folositoare.

Pasiunea mea pentru dezvoltare web a aparut la inceputul anilor 2000, cand cu banii stransi din 24 de luni de alocatie mi-am cumparat un fax modem si 20 de ore de internet. Pe vremea aceea Google nu era popular, lumea folosea Yahoo Search si Altavista. Am intrat de curiozitate pe cele 2 motoare de cautare si am aflat ca Altavista a fost cumparat de Yahoo la un moment dat. Dupa 2-3 zile de pierdut vremea pe internet mi-am pus intrebarea care mi-a deschis si alegerea carierei: “cum oare functioneaza site-urile? Vreau si eu!”.

Dupa ce am aflat de pe internet dar si din offline (pe vremea aceea cartile erau o resursa mult mai buna) m-am apucat de primul meu site. Fiind fan Formula 1 am conceput o platforma online cu rezultate si comentarii la fiecare etapa in parte.

Concluzii:

Pentru cei ce vor sa se apuce de web development recomand sa invatati pe un proiect personal, ceva care va pasioneaza. Multi dintre cei care incearca sa programeze se lasa destul de repede din lipsa de motivatie iar daca incercam sa combinam o pasiune deja existenta in noi cu ceva nou, sansele sa ducem la bun sfarsit acel task o sa creasca destul de mult.

Daca aveti pasiune si va atrage domeniul IT va sugerez sa studiati cat mai devreme posibil. Pe mine m-a ajutat enorm timpul liber, nevoia de cunoastere, curiozitatea si satisfactia rezolvarii unor probleme cu ajutorul propriilor solutii.

In articolul urmator o sa va povestesc cum am depasit bariera programatorului amator si am inceput sa imi capitalizez cunostintele.

Brandul tau vrea sa fie INOVat?

    INSCRIE-TE ACUM