Scris de Catinca Radu

INOVART #1 – Pablo Picasso

Atunci cand nu stii ce s-a facut inaintea ta, cum poti invata din ce a mers bine si, mai ales, de unde vine inovatia? Pablo Picasso spunea ca trebuie sa inveti “regulile ca un profesionist, ca sa le poti incalca asemenea unui artist”. Astfel, INOVART reprezinta o serie de articole in care vorbim despre artisti, curente si vedem care sunt factorii care influenteaza inovatia in acest domeniu.

Si, daca tot pornim cu citatul lui Picasso (al carui nume complet, by the way, este Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso – that’s a lot, I know), hai sa vorbim putin despre el si despre curentul pe care l-a definit.

Picasso este cunoscut de majoritatea oamenilor din perspectiva cubismului (stil in care subiectul este fragmentat in figuri geometrice simple), pictura sa intitulata “Les Demoiselles d’Avignon” (1907) fiind considerata prima de acest fel. Dar ce este mai putin cunoscut despre el este procesul prin care a trecut pentru a ajunge acolo.

Pana la varsta de 8 ani a invatat deja de la tatal sau tehnicile de pictura in ulei, realizand lucrari in stil realist. La 16 ani experimenta un stil mai liber, inspirat de Toulouse-Lautrec si Edvard Munch. A continuat aceste experimente in ceea ce acum numim Perioada Albastra (1901-1904) si Perioada Roz (1904-1906).

In 1907 incepe Perioada Africana – denumita astfel pentru ca acesta a fost expus artei africane in Muzeul Etnografic Trocadero, devenind fascinat de simplificarea si fragmentarea regasita in aceste lucrari. Am mai spus ca tot in 1907 a realizat si prima lucrare cubista?

Cred ca e mai usor de inteles acum ca aceasta inovatie nu a venit din vreo revelatie subita, ci la baza sa au stat: munca sustinuta de pasiune, experimentele si, nu in ultimul rand, cunostintele. Noua, la INOVEO, ne suna foarte familiar acest mix, just sayin’ ????.

Mai multe articole

Dochita Zenoveiov a scris

Touchpoints Workshop

Brandingul nu e doar numele si logo-ul. Este si despre touchpointuri. Saptamana trecuta un prospect mi-a dezvaluit ca s-a intalnit cu noi doar pentru ca un fost client de-al nostru a insistat sa ne cunoasca, [...]

Citeste tot articolul from INOVART #1 – Pablo Picasso

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Nume evocativ

Cum isi construiesc asiaticii strategia de #naming. Cum isi aleg numele. Sa luam exemplul Samsung. E un nume descriptiv, evocativ sau abstract? Lee Byung-chull, fondatorul Samsung, a urmat cursurile Universitatii Waseda din Tokyo, Japonia, dar [...]

Citeste tot articolul from INOVART #1 – Pablo Picasso

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer Journey Workshop

Acesta se refera la toate interactiunile si etapele prin care trece un client in timp ce interactioneaza cu un brand. Customer Journey-ul include toate punctele de contact si canalele prin care un client vine in [...]

Citeste tot articolul from INOVART #1 – Pablo Picasso

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer experience

Saptamana trecuta m-a rugat un partener sa fac un workshop de brand cu echipa sa si cred ca a sosit momentul sa vorbesc despre workshopurile pe care le facem pentru ca sunt diverse, au obiective [...]

Citeste tot articolul from INOVART #1 – Pablo Picasso

Citeste tot articolul