De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Momentan nu suntem o fundatie. Trebuie sa ne platim echipa, chiria, utilitatile, sa investim in echipa. A plati ore de consultanta este o forma de respect.

Timpul alocat unui proiect indiferent in ce faza este trebuie sa il luam de undeva: de la timpul pentru noi, pentru prieteni sau pentru familie. Poate fi vorba de: timp pentru a intelege nevoia ta; timp pentru a vedea daca ceea ce crezi ca ai nevoie este realmente ceea ce ai nevoie; timp alocat descrierii proiectului, a metodologiei; timp alocat intalnirilor; timp alocat raspunsurilor la intrebarile tale; timp de cercetare, cautare printre proiectele anterioare pentru a te asigura ca ne-am mai intalnit cu astfle de subiecte si ca le-am rezolvat si eventual sa-ti aratam si niste rezultate.

Suma acestor timpi se duce de cele mai multe ori intr-un timp semnificativ pe care trebuie sa il cumparam de undeva… By the way stiti pe cineva care vinde timp? Noi n-am gasit, de aceea, la noi timpul costa atat cat cotam pentru a acoperi cheltuielile directe si indirecte si pentru a avea o marja rezonabila.

Posibil sa gasiti mai scump sau mai ieftin. Noi ne cunoastem doar bucataria interna. Nu stim ce instrumente folosesc altii, nu stim salariile lor, nu stim chiriile lor, nu stim cati oameni sunt in echipa, nu stim ce buget aloca lunar pentru dezvoltarea echipei. Stim doar ca noi am ajuns aici prin multe multe foarte multe ore de cercetare, invatare, cursuri, carti, traininguri, teambuildinguri, MBA-uri, si nu in ultimul rand munca multa. Uneori zile intregi. Si o vom face si de acum inainte pentru ca ne place (1) sa ne intalnim cu cei mai optimisti oameni – care sunt antreprenorii, (2) sa cautam intrumente eficiente de branding pentru ei si (3) sa ne perfectionam.

Daca vrei sa ne ceri o cotatie ar fi bine sa stii cat esti tu dispus sa aloci unui proiect de branding. Stam de vorba doar cu cei care fac acest exercitiu. Daca nu stii asta, inseamna ca nu ti-ai facut temele si inca nu e momentul sa ne intalnim. Gandeste-te sa aloci cam 10% din cifra de afaceri brandingului. Asadar, nu e o tema chiar atat de dificila; daca esti antreprenor, o poti rezolva relativ simplu.

Suntem insetati sa cunoastem antreprenori cool ca tine. Daca ai ajuns cu lectura pana aici, chiar esti printre cei pe care vrem sa-i cunoastem. Da-ne un mail acum pe hello@inoveo.ro!

Mai multe articole

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Read More... from De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Read More... from De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Evaluarea brandului

Stiu, e perioada Galelor, a Premiilor, a Bilanturilor de final de an, a Petrecerilor de Craciun… dar scriu ce ma inspira din munca mea de zi cu zi… Dupa filmarile de saptamana trecuta la INOVEO, [...]

Read More... from De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Citeste tot articolul