De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Momentan nu suntem o fundatie. Trebuie sa ne platim echipa, chiria, utilitatile, sa investim in echipa. A plati ore de consultanta este o forma de respect.

Timpul alocat unui proiect indiferent in ce faza este trebuie sa il luam de undeva: de la timpul pentru noi, pentru prieteni sau pentru familie. Poate fi vorba de: timp pentru a intelege nevoia ta; timp pentru a vedea daca ceea ce crezi ca ai nevoie este realmente ceea ce ai nevoie; timp alocat descrierii proiectului, a metodologiei; timp alocat intalnirilor; timp alocat raspunsurilor la intrebarile tale; timp de cercetare, cautare printre proiectele anterioare pentru a te asigura ca ne-am mai intalnit cu astfle de subiecte si ca le-am rezolvat si eventual sa-ti aratam si niste rezultate.

Suma acestor timpi se duce de cele mai multe ori intr-un timp semnificativ pe care trebuie sa il cumparam de undeva… By the way stiti pe cineva care vinde timp? Noi n-am gasit, de aceea, la noi timpul costa atat cat cotam pentru a acoperi cheltuielile directe si indirecte si pentru a avea o marja rezonabila.

Posibil sa gasiti mai scump sau mai ieftin. Noi ne cunoastem doar bucataria interna. Nu stim ce instrumente folosesc altii, nu stim salariile lor, nu stim chiriile lor, nu stim cati oameni sunt in echipa, nu stim ce buget aloca lunar pentru dezvoltarea echipei. Stim doar ca noi am ajuns aici prin multe multe foarte multe ore de cercetare, invatare, cursuri, carti, traininguri, teambuildinguri, MBA-uri, si nu in ultimul rand munca multa. Uneori zile intregi. Si o vom face si de acum inainte pentru ca ne place (1) sa ne intalnim cu cei mai optimisti oameni – care sunt antreprenorii, (2) sa cautam intrumente eficiente de branding pentru ei si (3) sa ne perfectionam.

Daca vrei sa ne ceri o cotatie ar fi bine sa stii cat esti tu dispus sa aloci unui proiect de branding. Stam de vorba doar cu cei care fac acest exercitiu. Daca nu stii asta, inseamna ca nu ti-ai facut temele si inca nu e momentul sa ne intalnim. Gandeste-te sa aloci cam 10% din cifra de afaceri brandingului. Asadar, nu e o tema chiar atat de dificila; daca esti antreprenor, o poti rezolva relativ simplu.

Suntem insetati sa cunoastem antreprenori cool ca tine. Daca ai ajuns cu lectura pana aici, chiar esti printre cei pe care vrem sa-i cunoastem. Da-ne un mail acum pe hello@inoveo.ro!

Mai multe articole

INOVEO a scris

Importanta continutului de calitate pe un website

Un website bine conceput si functional este esential in era digitala, dar continutul de calitate este ceea ce il transforma intr-un instrument eficient de comunicare si interactiune cu publicul. Indiferent de tipul de website pe [...]

Read More... from De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Extindere brand in HORECA

Ai un business in segmentul premium de food delivery. Vrei sa iti dezvolti afacerea spre furnizarea de mancare buna la un pret corect? Exista cateva motive cheie pentru care ai lansa un brand mainstream in [...]

Read More... from De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding energie solara

Iata cinci motive importante pentru branding intr-un business de productie si distributie de energie solara: Diferentierea de concurenta: Industria energiei solare este in plina crestere, iar concurenta este acerba. Prin branding, poti crea o identitate [...]

Read More... from De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Decision making models

Exista numeroase teorii si modele de luare a deciziilor dezvoltate de diferiti cercetatori si teoreticieni. Printre cele mai cunoscute modele se numara: Modelul Rational-Economic: Acest model se bazeaza pe ideea ca deciziile sunt luate intr-un [...]

Read More... from De ce orele de consultanta sunt contra-cost

Citeste tot articolul