Scris de Marius Chiriac

Animatii JS legate de mouse

Animatiile dintr-un website pot transforma un layout simplu si plictisitor intr-unul dinamic si interesant ce va persista in mintea vizitatorului pentru multa vreme dupa ce a terminat umblat pe site-ul tau.

O animatie populara este cea in care pozitia mouse-ului pe ecran se foloseste la animarea elementelor din pagina. Acest lucru poate fi realizat prin mai multe metode, dar cele mai populare sunt animatiile legate de evenimente de tipul hover, la intrarea si iesirea mouse-ului de pe un element (mousemove, mouseenter, mouseout) sau prin preluarea coordonatelor cursorului pe axa X si axa Y.

Cu toate aceste tool-uri la dispozitia ta se poate crea un site foarte dinamic, unic si plin de caracter. De exemplu poti face ca elemente din site sa urmareasca cursorul sau poti deforma si schimba valorile implicite ale acestor elemente.

Mai jos avem un exemplu de animatie care se foloseste de interactia mouse-ului cu un element pentru a modifica alt element:

See the Pen
Mouse Flip JS
by Puiu (@Puiu)
on CodePen.

Coordonatele mouseu-ului pot fi folosite pentru a manipula o grafica, un cursor sau un element din pagina. Poti crea o animatie de urmarire a mouse-ului sau sa influentezi elementele din pagina in functie de pozitia mouse-ului.

See the Pen
Follow mouse JS
by Puiu (@Puiu)
on CodePen.

Alegerea tipurilor de animatii trebuie sa tina cont de tipul de site si audienta ta. Dar intotdeauna exista ceva ce poti face sa dai mai multa viata site-ului tau si sa creezi o experienta de neuitat pentru vizitatori.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Importanta continutului de calitate pe un website

Un website bine conceput si functional este esential in era digitala, dar continutul de calitate este ceea ce il transforma intr-un instrument eficient de comunicare si interactiune cu publicul. Indiferent de tipul de website pe [...]

Read More... from Animatii JS legate de mouse

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Extindere brand in HORECA

Ai un business in segmentul premium de food delivery. Vrei sa iti dezvolti afacerea spre furnizarea de mancare buna la un pret corect? Exista cateva motive cheie pentru care ai lansa un brand mainstream in [...]

Read More... from Animatii JS legate de mouse

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding energie solara

Iata cinci motive importante pentru branding intr-un business de productie si distributie de energie solara: Diferentierea de concurenta: Industria energiei solare este in plina crestere, iar concurenta este acerba. Prin branding, poti crea o identitate [...]

Read More... from Animatii JS legate de mouse

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Decision making models

Exista numeroase teorii si modele de luare a deciziilor dezvoltate de diferiti cercetatori si teoreticieni. Printre cele mai cunoscute modele se numara: Modelul Rational-Economic: Acest model se bazeaza pe ideea ca deciziile sunt luate intr-un [...]

Read More... from Animatii JS legate de mouse

Citeste tot articolul