Scris de Marius Chiriac

Animatii JS legate de mouse

Animatiile dintr-un website pot transforma un layout simplu si plictisitor intr-unul dinamic si interesant ce va persista in mintea vizitatorului pentru multa vreme dupa ce a terminat umblat pe site-ul tau.

O animatie populara este cea in care pozitia mouse-ului pe ecran se foloseste la animarea elementelor din pagina. Acest lucru poate fi realizat prin mai multe metode, dar cele mai populare sunt animatiile legate de evenimente de tipul hover, la intrarea si iesirea mouse-ului de pe un element (mousemove, mouseenter, mouseout) sau prin preluarea coordonatelor cursorului pe axa X si axa Y.

Cu toate aceste tool-uri la dispozitia ta se poate crea un site foarte dinamic, unic si plin de caracter. De exemplu poti face ca elemente din site sa urmareasca cursorul sau poti deforma si schimba valorile implicite ale acestor elemente.

Mai jos avem un exemplu de animatie care se foloseste de interactia mouse-ului cu un element pentru a modifica alt element:

See the Pen
Mouse Flip JS
by Puiu (@Puiu)
on CodePen.

Coordonatele mouseu-ului pot fi folosite pentru a manipula o grafica, un cursor sau un element din pagina. Poti crea o animatie de urmarire a mouse-ului sau sa influentezi elementele din pagina in functie de pozitia mouse-ului.

See the Pen
Follow mouse JS
by Puiu (@Puiu)
on CodePen.

Alegerea tipurilor de animatii trebuie sa tina cont de tipul de site si audienta ta. Dar intotdeauna exista ceva ce poti face sa dai mai multa viata site-ului tau si sa creezi o experienta de neuitat pentru vizitatori.

Mai multe articole

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Read More... from Animatii JS legate de mouse

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Read More... from Animatii JS legate de mouse

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Evaluarea brandului

Stiu, e perioada Galelor, a Premiilor, a Bilanturilor de final de an, a Petrecerilor de Craciun… dar scriu ce ma inspira din munca mea de zi cu zi… Dupa filmarile de saptamana trecuta la INOVEO, [...]

Read More... from Animatii JS legate de mouse

Citeste tot articolul