Biroul de acasa

Marius Chiriac
Web Innovator

Sunt printe putinii fericiti care au un job ce nu este legat automat de o cladire anume. Ca programator nu am avut probleme cu tranzitia de la birou la munca acasa si nu este prima oara cand fac acest lucru. Folosind conferinte video si mail-uri am reusit sa continui sa imi fac treaba intr-un mod eficient. Trebuie sa recunosc ca ma ajuta mult faptul ca nu mai pierd 2 ore pe drum in fiecare zi cu metroul si autobuzul.


Victor Calomfir
Brand Design Innovator

Ce am invatat in cele cateva zile de lucru de acasa?
1. Brandingul se face cu capul, ori capul il purtam cu noi peste tot.
2. Am inteles ca cine isi face treaba bine de la birou, o face bine si de acasa.
3. Ca masurat in ore, timpul petrecut in fata calculatorului este mai mare decat cel dintr-o zi normala de lucru de la birou.

Ce imi lipseste in aceste zile?
1. Interactiunea umana, mi-am dat seama ca sunt mult mai dependent de a ma vedea si de a interactiona cu oamenii decat credeam.
2. Ca imi lipseste iesitul afara, la aer, ironic, acum cand aerul este mai respirabil ca niciodata.
3. Imi lipseste biroul meu, spatiul meu in care eram obisnuit sa petrec mai multe ore decat acasa.


Dan Platon
Web Innovator

Cel mai mare avantaj pentru mine este reducerea la 0 a drumului catre birou. Economisesc dus-intors in jur de o ora, timp pe care l-am “investit” in odihna extra. Personal ma simt mult mai odihnit si cu chef de programare fata de o zi obisnuita in care trebuia sa alerg 30 de minute prin fum, praf si noxe ca sa ajung la birou. Un alt avantaj pentru mine este… mancarea 🙂 In pauza de masa imi pot prepara singur ceva sanatos si proaspat la o treime din pretul de la cantina sau restaurant. Cel mai fericit membru al familiei este fara doar si poate, motanu Pingu. Zilele in care statea singur in casa timp de 10 ore au luat sfarsit momentan, ce pisica nu isi doreste atentie 24 din 24 de ore?

Ana Neamtu
Brand Design Innovator

Ce-mi place?
Imi place faptul ca job-ul meu nu depinde de un spatiu anume si ca atat timp cat laptopul este cu mine, acasa poate deveni biroul ideal. Acum trezitul dimineata este mult mai placut deoarece nu mai sunt nevoita sa ma trezesc cu 2 ore inainte pentru a putea fi la timp la birou. Imi place faptul ca a lucra de acasa s-a dovedit a fi un experiment reusit, atat eu cat si colegii mei respectam orele de meeting si deadline-urile stabilite, avem o comunicare eficienta care ne face sa fim productivi. Un alt avantaj este faptul ca acum gatind de acasa, economisesc bani insa lucrul care-mi place cel mai mult din aceasta situatie este faptul ca acum imi petrec mai mult timp cu cei dragi.

Ce-mi lipseste?
Imi lipsesc momentele de karaoke din masina atunci cand timpul petrecut in trafic pana la birou parea etern :)) si bineinteles imi lipseste timpul petrecut alaturi de colegi si biroul nostru cool.

De ce e bine?
Desi nu ma vad facand asta pe o perioada foarte lunga de timp, trebuie sa recunosc ca ideea de a mai lucra de acasa din cand in cand nu imi displace absolut deloc, este chiar benefica, ajuta sa schimbi rutina de zi cu zi.

 

Tudor Berendea
Brand Design Innovator

Ce imi place?
– Reducerea la cativa pasi a drumului spre birou
– Costuri mai mici

Ce imi lipseste?
– Interactiunea umana; devine usor o distopie cand fetele colegilor tai sunt niste pixeli zi de zi

Mai multe articole

INOVEO a scris

Cat de complex trebuie sa fie website-ul tau?

Este clar ca website-urile devin din ce in ce mai mari si complexe si de vina sunt atat programatorii, cat si clientii. Programatorii vor sa arate ca pot face lucuri complicate, iar clientii vor website-uri [...]

Read More... from Biroul de acasa

Citeste tot articolul

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Read More... from Biroul de acasa

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Read More... from Biroul de acasa

Citeste tot articolul