Scris de Marius Chiriac

Website-uri de tipul one-page

Website-urile care au un design de tipul o singura pagina (one-page) sunt perfecte pentru brand-urile personale, produse specifice, startup-uri, portofolii sau freelanceri. Sunt usor de creat si pot fi gazuite pe servere mici care nu necesita resurse multe. In acelasi timp ele sunt usor de navigat si pot aduce trafic sanatos si relevant cu putini vizitatori care se pierd pe site sau care ies repede de el.

Trendu-ul din 2021 este de a crea website-uri dinamice si usor de navigat, lucru perfect pentru site-urile de acest gen. Ajuta la mentinerea focusului pe content-ul relevant si vizitatorii au acces imediat cu putine click-uri. Alte beneficii imediate sunt costurile reduse de dezvoltare si nivelul redus de complexitate al administrarii site-ului.

Oricine vrea sa-si creeze un astfel de site trebuie totusi sa tina cont si de dezavantajele lui. Uneori un astfel de website poate fi prea simplu si nu se pot intrduce toate informatiile dorite in el, lucru care poate conduce la pierderea vizitatorilor ce ar fi fost altfel interesati. Avand mai putin content poate fi si o problema SEO unde nu o sa existe indeajunsi termeni cheie care sa fie relevanti in cautarile de pe google. Cel mai mare dezavantaj este totusi lipsa posibilitatii de a folosi strategii avansate de marketing si SEO unde ai nevoie de pagini in plus care sa iti creasca ranking-ul sau pagini care sa fie folosite drept “landing pages” pentru campanii de marketing.

Fie ca ai deja un website general de prezentare sau magazin online, website-urile de tipul one-page pot fi folosite drept landing pages si ar trebui sa fie luate in considerare la fiecare campanie de marketing. Ele sunt folosite foarte des de catre brand-urile mari precum Coca-Cola si Chio in campaniile lor cu premii sau oferte speciale.

Ai nevoie de un website la brand-ul sau produsul tau? Nu stii ce fel de website ai nevoie? Contacteaza-ne si noi te vom ajuta.

Mai multe articole

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Read More... from Website-uri de tipul one-page

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Read More... from Website-uri de tipul one-page

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Evaluarea brandului

Stiu, e perioada Galelor, a Premiilor, a Bilanturilor de final de an, a Petrecerilor de Craciun… dar scriu ce ma inspira din munca mea de zi cu zi… Dupa filmarile de saptamana trecuta la INOVEO, [...]

Read More... from Website-uri de tipul one-page

Citeste tot articolul