Securitatea website-ului tau

Securitatea website-ului si a informatiilor stocate pe server este o problema cu care se confrunta toata lumea zilnic.

Nu exista o solutie care sa rezolve toate probleme si sa iti ofere protectie 100%, dar sunt lucruri pe care le putem face care sa faca spargerea site-ului mult mai dificila:

1. Folositi parole dificile cu cifre, litere mici si mari si simboluri. Parolele simple pot fi sparte in minute sau ore prin metodada “brute-force” unde un calculator destul de puternic incearca combinatii de caractere pana gaseste parola corecta sau in unele cazuri pur si simple sunt ghicite. Paroele de genul: 123456, password, welcome, qwerty sau informatii personale (nume, oras, an de nastere, etc) trebuie evitate.

2. Faceti update la website si plugin-urile folosite in acesta. Majoritatea problemelor de securitate majore pot fi rezolvate daca mentineti la zi website-ul. Acesta este unul din motivele principale de cere de la dezvoltatori website-ului mentenata lunara.

3. Instalati un certificat SSL si folositi encriptie HTTPS. Un SSL confirma faptul ca website-ul este capabil sa trimita informatiile criptate inainte si inapoi intre server si vizitator prin protocolul HTTPS. Website-urile care nu au un certificat SSL sunt tratate de catre browsere ca fiind nesigure si chiar pot fi taxate in rezultatele de cautare din Google.

4. Parolele si informatiile private nu trebuie tinute in format text in baza de date. Stocati-le intr-un format hashed (encriptate) pentru a preveni ca acestea sa fie furate de catre hackeri.

5. Preveniti ca vizitatorii sa uploadeze fisierele lor. Formularele care permit upload-ul de fisiere sunt automat o vulnerabilitate. Daca totusi este necesar, limitati tipul de fisiere (ex. JPG pentru poze) si dimensiunea permisa.

Acestea sunt 5 din lucrurile pe care le puteti face pentru creste securitatea website-ului, dar cu siguranta se pot face mult mai multe. Razboiul dintre hackeri si securitatea de pe net este intr-o continua evolutie. Nu ramaneti in urma!

Mai multe articole

INOVEO a scris

Evaluarea brandului

Stiu, e perioada Galelor, a Premiilor, a Bilanturilor de final de an, a Petrecerilor de Craciun… dar scriu ce ma inspira din munca mea de zi cu zi… Dupa filmarile de saptamana trecuta la INOVEO, [...]

Read More... from Securitatea website-ului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Comunicarea fluenta dintre departamentele de Marketing si Financiar

Adesea ni se intampla sa avem nevoie de limbi straine… Sau limbaj strain in cadrul aceleiasi limbi, daca vorbim de business. Da, in bugetare e nevoie sa fii poliglot. Comunicarea fluenta dintre departamentele de Marketing [...]

Read More... from Securitatea website-ului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul “one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Read More... from Securitatea website-ului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Read More... from Securitatea website-ului tau

Citeste tot articolul