Programatorul poliglot

A fi poliglot inseamna, in cei mai simpli termeni, a castiga un salariu mai mare.

Cineva care stie germana si engleza poate castiga cu pana la 25% mai mult decat cineva care stie doar engleza. Un programator poliglot este cel care dedica mult timp studiilor sale si reuseste sa invete multiple limbaje de programare. El este omul cautat de orice companie de IT si nu numai.

Pentru un incepator pana si un singur limbaj de programare poate fi dificil de invatat, dar angajatul care stie doar un singur limbaj de programare va fi intotdeauna foarte limitat in ceea ce poate realiza in cradrul unei companii. Astazi se cauta oamenii care stiu multiple limbaje de programare si deseori cei care castiga interviurile sunt cei care nu stiu deloc limbajul cerut in descrierea job-ului doar pentru au demostrat ca ei pot sa-l invete si stiu princiile de baza care pot fi aplicate in orice limbaj de programare.

Este mai important sa intelegi conceptele de baza ale programarii decat sa inveti detaliile unui singur limbaj. Poti intra pe astfel de detalii cand crezi ca ai nevoie sa treci la un nivel mult mai avansat la un job cu cerinte foarte specifice.

Poti incepe cu limbaje complementare de care sigur vei avea nevoie cand lucrezi la anumite proiecte, precum Javascript si HTML la website-uri si aplicatii web. Te poti extinde catre limbaje precum Java, care deasemenea poate fi folosit in aplicatii Android, sau Swift pentru iOS.

Primul tau limbaj de programare te va invata skill-urile necesare de programare precum sintaxa (care, desi nu pare, este partea cea mai simpla parte), structura limbajului de programare si modul de gasire de solutii logice la probleme prin impartirea problemelor complexe in bucatele mici pe care le poti rezolva una cate una.

Al doilea limbaj te va ajuta sa treci un nivel mult mai avansat si doar atunci vei intelege mult mai bine primul tau limbaj de programare. Ele au intotdeauna lucruri similare si diferente care te vor ajuta sa intelegi mai bine conceptele generale de programare care le vei putea aplica la orice limbaj nou pe care il vei incerca in viitor.

Fiecare limbaj de programare este construit pe ideologii diferite si solutii diferite la aceleasi probleme. Daca inveti Java vei putea sa rezolvi problemele tale aplicand princiipile de programare orientate pe obiect sau daca inveti Javascript vei putea pune in aplicare o metoda bazata pe programarea functionala.

Printre cei mai bine platiti din lumea IT sunt inginerii de software. Cei mai cautati dintre ei sunt cei care stiu multiple limbaje de programare, aceastia fiind programatori poliglot. Daca vrei sa avansezi in cariera ta atunci nu te limita. Nu fi programator de Java sau C# sau Javascript, fi pur si simplu un programator.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul “one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Read More... from Programatorul poliglot

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Read More... from Programatorul poliglot

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Optimizarea portofoliului de branduri

Optimizarea unui portofoliu de brand implica gestionarea si organizarea strategica a ofertei de produse ale unei companii pentru a maximiza valoarea globala a marcii si cota de piata. Pentru a optimiza portofoliul de marci pentru [...]

Read More... from Programatorul poliglot

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Portofoliu de produse vs portofoliu de branduri

Portofoliul de produse se refera la gama de produse individuale pe care o companie le ofera intr-un anumit moment. Acesta cuprinde toate produsele sau serviciile pe care le comercializeaza o companie, fie ele similare sau [...]

Read More... from Programatorul poliglot

Citeste tot articolul