Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Impreuna cu Javascript, CSS este una din tehnologiile care a evoluat multa vreme fara standarde bine definite si reguli care sa fie urmate de toti cei care le-au implementat. Fiecare browser are modul lui diferit de a interpreta codul si uneori acelasi website poate arata diferit sau chiar stricat datorita acestor diferente in implementare.

Pentru a evita aceste probleme s-au dezvoltat in timp framework-uri care sa repare multe dintre aceste probleme si sa faca scrierea de cod CSS mai usoara pentru ecrane si browsere diferite. Dar in acelasi timp fiecare fiecare are avantajele si dezavantajele lor. O sa trecem prin cateva din cele mai populare framework-uri care pot fi folosite in 2020:

1. Bootstrap. Probabil cel mai popular framekwork, cu acesta a fost unul din premele care a adoptat filozofia de “mobile first” de creeare a website-urilor. Este usor de folosit, fiind necesar doar sa aplici clasele potrivite pentru ceea ce vrei sa creezi. Desi nu este usor sa modifici valorile implicite, datorita ecosistemului urias se pot creea layout-uri unice.

2. Foundation. Desi mai putin popular decat Bootstrap, Foundation este totusi folosit de multi experti de front-end. Este intuitiv de scris si mult mai flexibil. Singurele probleme este sunt complexitatea ridicata si numarul foarte mare de optiuni care pot afecta timpul de invatare a acestuia si timpul dezvoltare.

3. UIKit. Un framework potrivit pentru adeptii stilului minimalist cu o popularitate in crestere, vei putea crea interfete avansate. Cu el vei putea folosi spatiul gol cu eficienta maxima. Avantajele acetui framework sunt numeroase cu un cod structurat si multe optiuni de costumizare, dar in acelasi timp nu este cel mai usor de invatat si multe din template-urile sale sunt contra cost.

4. Bulma. Unul din framework-urile mai noi pe piata care a reusit sa atraga un numar mare de utilizatori. Este printre cele mai usor de folosit si poti crea layout-uri elegante intr-un timp foarte scurt. Singurul dezanvantaj este ca este inca nou si are nevoie de mai mult timp pentru maturizare.

5. Materialize. Este un framework pentru cei care vor sa foloseasca Material Design-ul crea de Google. Structurat similar pe un format de grid popularizat de Bootstrap, vei putea sa faci layout-uri rapid, acesta fiind foarte usor de invatat si implementat. Lipsa de optiuni poate fi totusi un detriment pentru cei care vor ceva mai mult decat un design adoptat de foarte multe website-uri deja.

Invata intotdeauna CSS la un nivel cat mai ridicat daca vrei sa obtii maximul din framework-ul ales de tine. Nu exista o solutie perfecta pentru toata lumea, dar dupa o studiere atenta a pietei vei putea gasi ceva care sa se potriveasca proiectelor tale. Exista un numar foarte mare de framework-uri pe piata, dar uneori solutia cea mai simpla sau eleganta este sa folosesti vanilla CSS, folosind Flexbox sau Grid poti creea layout-uri responsive foarte avansate si elegante.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Cat de complex trebuie sa fie website-ul tau?

Este clar ca website-urile devin din ce in ce mai mari si complexe si de vina sunt atat programatorii, cat si clientii. Programatorii vor sa arate ca pot face lucuri complicate, iar clientii vor website-uri [...]

Read More... from Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Citeste tot articolul

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Read More... from Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Read More... from Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Citeste tot articolul