Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Impreuna cu Javascript, CSS este una din tehnologiile care a evoluat multa vreme fara standarde bine definite si reguli care sa fie urmate de toti cei care le-au implementat. Fiecare browser are modul lui diferit de a interpreta codul si uneori acelasi website poate arata diferit sau chiar stricat datorita acestor diferente in implementare.

Pentru a evita aceste probleme s-au dezvoltat in timp framework-uri care sa repare multe dintre aceste probleme si sa faca scrierea de cod CSS mai usoara pentru ecrane si browsere diferite. Dar in acelasi timp fiecare fiecare are avantajele si dezavantajele lor. O sa trecem prin cateva din cele mai populare framework-uri care pot fi folosite in 2020:

1. Bootstrap. Probabil cel mai popular framekwork, cu acesta a fost unul din premele care a adoptat filozofia de “mobile first” de creeare a website-urilor. Este usor de folosit, fiind necesar doar sa aplici clasele potrivite pentru ceea ce vrei sa creezi. Desi nu este usor sa modifici valorile implicite, datorita ecosistemului urias se pot creea layout-uri unice.

2. Foundation. Desi mai putin popular decat Bootstrap, Foundation este totusi folosit de multi experti de front-end. Este intuitiv de scris si mult mai flexibil. Singurele probleme este sunt complexitatea ridicata si numarul foarte mare de optiuni care pot afecta timpul de invatare a acestuia si timpul dezvoltare.

3. UIKit. Un framework potrivit pentru adeptii stilului minimalist cu o popularitate in crestere, vei putea crea interfete avansate. Cu el vei putea folosi spatiul gol cu eficienta maxima. Avantajele acetui framework sunt numeroase cu un cod structurat si multe optiuni de costumizare, dar in acelasi timp nu este cel mai usor de invatat si multe din template-urile sale sunt contra cost.

4. Bulma. Unul din framework-urile mai noi pe piata care a reusit sa atraga un numar mare de utilizatori. Este printre cele mai usor de folosit si poti crea layout-uri elegante intr-un timp foarte scurt. Singurul dezanvantaj este ca este inca nou si are nevoie de mai mult timp pentru maturizare.

5. Materialize. Este un framework pentru cei care vor sa foloseasca Material Design-ul crea de Google. Structurat similar pe un format de grid popularizat de Bootstrap, vei putea sa faci layout-uri rapid, acesta fiind foarte usor de invatat si implementat. Lipsa de optiuni poate fi totusi un detriment pentru cei care vor ceva mai mult decat un design adoptat de foarte multe website-uri deja.

Invata intotdeauna CSS la un nivel cat mai ridicat daca vrei sa obtii maximul din framework-ul ales de tine. Nu exista o solutie perfecta pentru toata lumea, dar dupa o studiere atenta a pietei vei putea gasi ceva care sa se potriveasca proiectelor tale. Exista un numar foarte mare de framework-uri pe piata, dar uneori solutia cea mai simpla sau eleganta este sa folosesti vanilla CSS, folosind Flexbox sau Grid poti creea layout-uri responsive foarte avansate si elegante.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul “one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Read More... from Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Read More... from Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Optimizarea portofoliului de branduri

Optimizarea unui portofoliu de brand implica gestionarea si organizarea strategica a ofertei de produse ale unei companii pentru a maximiza valoarea globala a marcii si cota de piata. Pentru a optimiza portofoliul de marci pentru [...]

Read More... from Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Portofoliu de produse vs portofoliu de branduri

Portofoliul de produse se refera la gama de produse individuale pe care o companie le ofera intr-un anumit moment. Acesta cuprinde toate produsele sau serviciile pe care le comercializeaza o companie, fie ele similare sau [...]

Read More... from Framerwork-uri CSS de urmarit in 2020

Citeste tot articolul