Scris de Marius Chiriac

De ce folosim WordPress, cel mai popular CMS

Clientii nostri ne intreaba des la meeting-uri de ce folosim WordPress ca platforma principala de dezvoltare a website-urilor noastre.

Lansat in 2001, WordPress a ajuns sa fie CMS-ul (Content Management System) numarul 1 din lume pentru dezvoltarea de website-uri. El este folosit de la persoane individuale si startup-uri pana la nume mari precum Sony Music, BBC America, The New York Times, The Walt Disney Company, White House, Toyota, Vogue, Microsoft Studios si multe altele.

Din toate website-urile de pe internet 40% din ele folosesc WordPress. Daca ne uitam la doar site-urile ce folosesc un CMS atunci vorbim de un procentaj urias de 64%. Pe langa site-urile populare de blogging si de prezentare, WordPress este folosit in 28% din site-urile de e-commerce impreuna cu plugin-ul WooCommerce.

Sunt multe avantaje in a folosi WordPress ce au contribuit la succesul urias al acestei platforme, eu iti voi prezenta 5 din cele mai importante:

1. Costuri reduse de dezvoltare. WordPress in sine este gratis si ofera o multitudine de teme si plugin-uri ce pot fi folosite fara costuri aditionale. Alaturi de acestea poti gasi foarte multe teme si plugin-uri premium, profesionale, ce au preturi decente si ofera functionalitati avansate.

2. Dezvoltare rapida. Este relativ usor sa instalezi si sa modifici un website WordPress. Desi este recomandat sa ai experienta in creearea de website-uri, exista solutii simple 1-click pentru oameni care nu stiu programare, iar daca se doreste, costumizarea site-ului se poate face intr-un timp redus fata de alte platforme CMS la un nivel foarte avansat. Popularitatea mare ajuta si cu gasirea mult mai rapida a programatorilor care pot lucra cu WordPress.

3. Flexibilitate. Nu esti limitat deloc de tipul de website pe care doresti sa-l dezvolti. Poti crea website-uri de prezentare a companiei tale, magazine online si marketplace-uri puternice, blog-uri cu vizibilitate crescuta, portofolii spectaculoase, site-uri de anunturi si orice alt tip de website.

4. Optimizare SEO. Fie ca te folosesti de tool-urile integrate deja sau adaugi altele noi folosind plugin-uri, optimizare extensiva SEO a website-urilor este posibila. Acest lucru face ca site-urile create in WordPress sa poata fi indexate usor de catre Google.

5. Update-uri dese la content si functionalitatea site-ului. Fiind cel mai popular CMS, WordPress vine cu multe beneficii in ce priveste update-urile, ele fiind dese si extensive. Poti rapid sa modifici site-ul tau actual si sa adaugi functionalitati sau content nou. In acelasi timp poti schimba si design-ul site-ului daca consideri ca s-a invechit.

Chiar daca este cel mai popular CMS, nu inseamna ca va fi intotdeauna solutia corecta pentru nevoile tale, dar pentru majoritatea website-urilor este perfect. Echipa INOVEO de programatori si designeri in-house te va ajuta sa dezvolti website-ul dorit.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Cat de complex trebuie sa fie website-ul tau?

Este clar ca website-urile devin din ce in ce mai mari si complexe si de vina sunt atat programatorii, cat si clientii. Programatorii vor sa arate ca pot face lucuri complicate, iar clientii vor website-uri [...]

Read More... from De ce folosim WordPress, cel mai popular CMS

Citeste tot articolul

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Read More... from De ce folosim WordPress, cel mai popular CMS

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Read More... from De ce folosim WordPress, cel mai popular CMS

Citeste tot articolul