Scris de Marius Chiriac

Ce este necesar pentru crearea unui website?

Crearea unui website este un pas important pentru orice afacere, dar putina lume stie ce implica crearea acestuia si ce este necesar.

In primul rand trebuie sa decizi ce fel de website doresti. Este magazin online sau este doar de prezentare? Este o decizie importanta ce poate afecta si bugetul si timpul de dezvoltare, un magazin fiind mult mai complicat de realizat si intretinut.

Al doilea pas trebuie sa fie ce doresti sa contina acest website. Ce informatii vrei sa introduci si care vrei sa fie scopul website-ului? Aici vei crea un prim draft al brief-ul pentru website ce va include o structura si o anvergura generala.

Next step va fi alegerea numelui, un domeniu ce va trebui achizitionat. Acesta este foarte important si va necesita un brainstorming serios. Incearca sa gasesti un nume bun, relevant, liber pe .ro sau .com, ce va ajuta website-ul sa fie usor de gasit si retinut de catre clienti.

Hosting-ul trebuie ales in functie de cerintele website-ului. Nu vrei sa ai un host care sa te limiteze sau sa mearga prea incet, in special pentru magazine online. Poti alege un plan de hosting de tipul shared hosting la inceput daca nu anticipezi multi vizitatori, dar pe masura ce popularitatea site-ului creste sau complexitatea acestuia creste, vei fi nevoit sa te muti pe un plan mai bun de tipul VPS sau chiar server dedicat.

Platforma si tehnologiile folosite in crearea website-ului vor fi decise impreuna cu programatorii dupa prezentarea brief-ului. La INOVEO recomandarea este folosirea CMS-ului WordPress datorita flexibilitatii sale si a costurilor de dezvoltare si intretinere mai scazute.

Design-ul va trebui sa fie creat in asa fel incat sa alinieze site-ul la identitatea afacerii tale sau a brand-ului tau si sa fie indeajuns de flexibil sa poata sa intregreze content-ul dorit. In general vrei ca in acest punct sa ai decis content-ul final ce va fi introdus in website. Acesta va ajuta la crearea design-ului si poate fi ajustat unde este necesar. Pentru content este recomandat ca acesta sa fie creat in asa fel incat sa faciliteze optimizarile SEO. Te poti consulta cu specialisti SEO si copywriteri pentru crearea lui.

Ultimul pas este dezvoltarea in sine a site-ului. Nu uita, un website nu se opreste din dezvoltare dupa lansare. Update-urile la website sunt esentiale pentru a avea succes pe termen lung.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul “one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Read More... from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Read More... from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Optimizarea portofoliului de branduri

Optimizarea unui portofoliu de brand implica gestionarea si organizarea strategica a ofertei de produse ale unei companii pentru a maximiza valoarea globala a marcii si cota de piata. Pentru a optimiza portofoliul de marci pentru [...]

Read More... from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Portofoliu de produse vs portofoliu de branduri

Portofoliul de produse se refera la gama de produse individuale pe care o companie le ofera intr-un anumit moment. Acesta cuprinde toate produsele sau serviciile pe care le comercializeaza o companie, fie ele similare sau [...]

Read More... from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul