Scris de Marius Chiriac

Ce este necesar pentru crearea unui website?

Crearea unui website este un pas important pentru orice afacere, dar putina lume stie ce implica crearea acestuia si ce este necesar.

In primul rand trebuie sa decizi ce fel de website doresti. Este magazin online sau este doar de prezentare? Este o decizie importanta ce poate afecta si bugetul si timpul de dezvoltare, un magazin fiind mult mai complicat de realizat si intretinut.

Al doilea pas trebuie sa fie ce doresti sa contina acest website. Ce informatii vrei sa introduci si care vrei sa fie scopul website-ului? Aici vei crea un prim draft al brief-ul pentru website ce va include o structura si o anvergura generala.

Next step va fi alegerea numelui, un domeniu ce va trebui achizitionat. Acesta este foarte important si va necesita un brainstorming serios. Incearca sa gasesti un nume bun, relevant, liber pe .ro sau .com, ce va ajuta website-ul sa fie usor de gasit si retinut de catre clienti.

Hosting-ul trebuie ales in functie de cerintele website-ului. Nu vrei sa ai un host care sa te limiteze sau sa mearga prea incet, in special pentru magazine online. Poti alege un plan de hosting de tipul shared hosting la inceput daca nu anticipezi multi vizitatori, dar pe masura ce popularitatea site-ului creste sau complexitatea acestuia creste, vei fi nevoit sa te muti pe un plan mai bun de tipul VPS sau chiar server dedicat.

Platforma si tehnologiile folosite in crearea website-ului vor fi decise impreuna cu programatorii dupa prezentarea brief-ului. La INOVEO recomandarea este folosirea CMS-ului WordPress datorita flexibilitatii sale si a costurilor de dezvoltare si intretinere mai scazute.

Design-ul va trebui sa fie creat in asa fel incat sa alinieze site-ul la identitatea afacerii tale sau a brand-ului tau si sa fie indeajuns de flexibil sa poata sa intregreze content-ul dorit. In general vrei ca in acest punct sa ai decis content-ul final ce va fi introdus in website. Acesta va ajuta la crearea design-ului si poate fi ajustat unde este necesar. Pentru content este recomandat ca acesta sa fie creat in asa fel incat sa faciliteze optimizarile SEO. Te poti consulta cu specialisti SEO si copywriteri pentru crearea lui.

Ultimul pas este dezvoltarea in sine a site-ului. Nu uita, un website nu se opreste din dezvoltare dupa lansare. Update-urile la website sunt esentiale pentru a avea succes pe termen lung.

Mai multe articole

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Read More... from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Read More... from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Evaluarea brandului

Stiu, e perioada Galelor, a Premiilor, a Bilanturilor de final de an, a Petrecerilor de Craciun… dar scriu ce ma inspira din munca mea de zi cu zi… Dupa filmarile de saptamana trecuta la INOVEO, [...]

Read More... from Ce este necesar pentru crearea unui website?

Citeste tot articolul