Impactul Social Media asupra brandului tau

Astazi Social Media joaca un rol foarte important in procesul de promovare a brandului tau.

Evolutia tehnologiei din ultimii ani, prin intermediul retelelor de socializare, a facut posibila comunicarea a milioane de oameni din toata lumea, ceea ce inseamna ca daca iti doresti ca business-ul tau sa devina foarte cunoscut intr-un timp relativ scurt, atunci prezenta online a acestuia este vitala.

Trebuie precizat faptul ca prezenta pe retelele de socializare nu este doar o modalitate prin care poti aborda un numar cat mai mare de clienti ci reprezinta si oportunitatea de a-ti cunoaste si analiza competitorii ceea ce iti ofera si avantajul de a te diferentia de acestia.

Platformele pe care am ales sa le mentionez si de care ai auzit cu siguranta, nu sunt singurele insa sunt cele mai folosite, motiv pentru care sunt ideale pentru inceperea acestui proces:

1. Facebook

Este una dintre cele mai mari retele de socializare, mai mult de doua miliarde de oameni o folosesc in fiecare luna, ceea ce inseamna aproape o treime din populatia lumii.
Este usor de inceput acest proces cu ajutorul lui deoarece aproape toate formatele de continut ( text, imagini, videoclipuri, videoclipuri live si povestiri/stories) functioneaza excelent. Trebuie retinut faptul ca Facebook, prioritizeaza continutul care starneste conversatii si interactiuni semnificative intre oameni in special familii si prieteni.
De asemenea continutul paginii de business pe care o vei detine, va trebui optimizat pentru dispozitivele mobile deoarece aproape 94% din utilizatori acceseaza facebook-ul prin intermediul aplicatiei mobile.

2. Instagram

Este o aplicatie care permite utilizarea unei game largi de continut, cum ar fi: fotografii, videoclipuri, stories si videoclipuri live. De asemenea, de curand Instagram a lansat IGTV, instrumentul care iti ofera posibilitatea de a distribui videoclipuri cu format mai lung.
Asemeni Facebook-ului si aici ai posibilitatea de a-ti crea un profil business, care iti va oferi o analiza bogata a profilului si a postarilor cu ajutorul unor instrumente denumite “insights”.

3. LinkedIn

Astazi este mai mult decat o platforma de cautare de locuri de munca. In ultimii ani a devenit locul unde expertii din industrie impartasesc continut si isi construiesc brandul personal. De asemenea a devenit si o modalitate de a atrage noi talente pentru dezvoltarea propriului brand.
La fel si aici ai posibilitatea de a distribui continutul paginii tale de business prin anunturi personalizate, imagini, text si video.

Aceste trei platforme au in comun modalitatea de utilizare, cum ar fi crearea unei pagini business si a instrumentelor ce iti permit sa transmiti audientei informatia dorita, insa se diferentiaza prin categoriile de oameni ce le folosesc.

De aceea, pentru a incepe procesul de promovare a brandului tau, vei avea nevoie pentru inceput de o strategie bine pusa la punct care in general cuprinde urmatorii pasi:

 1. Trebuie sa iti cunosti foarte bine afacerea si sa iti definesti obiectivele:

  • Care este mesajul pe care imi doresc sa il transmit?
  • Ce vreau sa obtin cu ajutorul acestuia?
  • Care este grupul tinta la care imi doresc sa ajunga acest mesaj?
 2. Dupa stabilirea grupului tinta, urmeaza alegerea platformelor de socializare:

  • Ce retele de socializare se aliniaza mai bine cu brandul meu?
 3. Odata alese retelele de socializare urmeaza structurarea mesajului pe care vrei sa il transmiti audientei si alegerea instrumentelor prin care vei face acest lucru:

  • Inserarea in pagina de business a informatiilor generale si utile despre afacerea ta
  • O descriere a povestii brandului tau, astfel incat audienta sa empatizeze cu viziunea ta
  • Contentul sa fie aliniat valorilor brandului si identitatii vizuale si sa ilustreze cat mai bine serviciile/ produsele oferite. El poate fi sub forma de text, imagini si clipuri video
  • Promptitudine in a oferi feedback, detalii si solutii clientilor tai

Concluzia pe care ne dorim sa o prezentam este ca promovarea prin Social Media este din ce in ce mai frecventa, utila si importanta atat pentru brandurile mari cat si pentru cele mai mici iar pentru a obtine mereu cele mai bune rezultate si pentru a te diferentia de competitorii tai, ajutorul unui specialist in promovarea brandurilor online, va face ca acest intreg proces sa fie o experienta cat mai placuta si eficienta.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Importanta designului sustenabil in branding

Daca toata lumea vorbeste despre sustenabilitate, nu putem sa nu vorbim si noi, din perspectiva brandingului. Constientizarea ecologica a fost dintotdeauna o tendinta in crestere. Acum, mai mult ca niciodata, brandurile se afla sub presiunea [...]

Read More... from Impactul Social Media asupra brandului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Fonturile sans serif „ciudate”: Trendul anului 2024

Evolutia si schimbarile tendintelor de la un sezon la altul sunt cele mai pregnante atunci cand vine vorba de design. In ceea de priveste designul grafic, printre altele, anul acesta ne aduce in prim-plan o [...]

Read More... from Impactul Social Media asupra brandului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Cat de complex trebuie sa fie website-ul tau?

Este clar ca website-urile devin din ce in ce mai mari si complexe si de vina sunt atat programatorii, cat si clientii. Programatorii vor sa arate ca pot face lucuri complicate, iar clientii vor website-uri [...]

Read More... from Impactul Social Media asupra brandului tau

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Read More... from Impactul Social Media asupra brandului tau

Citeste tot articolul