Rolul animatiilor

Animatia web este o modalitate puternica de a exprima idei, mesaje și concepte. Aplicata corect, trezeste la viata un site. Ca atare, principalul motiv pentru care se utilizeaza animatia web este cresterea gradului de utilizare, permitandu-i utilizatorului sa interactioneze mai usor cu aplicatia ta.

Pentru a fi inteles corect, animatia web nu trebuie confundata cu animatia cinematografica. Spectrul sub care este definit acest termen poate varia de la a face un buton sa “tremure” atunci cand faci clic, cum se face tranzitia de la o pagina la alta pana la proiectarea unui joc complex.

Termenul de animatie web include in general multe metode diferite de a forma o animatie. Printre aceste metode, le regasim pe cele mai cunoscute: CSS si JavaScript. Ca atare, animatia web modifica o proprietate pe o perioadă de timp. De exemplu, acestea pot include si schimbarea opacitatii sau a culorii unui obiect.

Animatiile simple pot fi moduri de ghidare numai bune pentru a ajuta utilizatorii sa inteleaga ce butoane trebuie sa faca clic sau unde sa mearga mai departe. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare la definirea animatiilor este durata unei actiuni: cat timp ii ia unui obiect sa se miste sau sa se transforme. Desi poate parea simplu, obtinerea corecta a timpului poate fi de multe ori dificila. O animatie rapida poate fi brusca si socanta in timp ce una lenta plictiseste utilizatorul.

Intr-o nota finala, expun un trend al anului 2021 foarte raspandit in web design: 3D and Depth Effect. O creștere 3D, de la fonturi la imagini. Adancimea (cunoscuta ca si pespective) si senzatia total captivanta creata 3D atrag utilizatorii din ce in ce mai mult dat fiind si popularitatea in crestere a virtual reality.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Cat de complex trebuie sa fie website-ul tau?

Este clar ca website-urile devin din ce in ce mai mari si complexe si de vina sunt atat programatorii, cat si clientii. Programatorii vor sa arate ca pot face lucuri complicate, iar clientii vor website-uri [...]

Citeste tot articolul from Rolul animatiilor

Citeste tot articolul

INOVEO

INOVEO raspunde intrebarilor Anuarului ZF Branduri Romanesti 2024

Care e reteta pentru crearea unui brand? De cat timp ai nevoie ca sa il construiesti? Cat costa? De unde incepi si unde termini? Care sunt ingredientele-cheie? De ce te poti lipsi, de ce nu? [...]

Citeste tot articolul from Rolul animatiilor

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding in 2024

Brandingul este despre optimism si incredere si orice antreprenor cu un business de 30 de ani, de 10 ani sau cu un start-up simte mai mult ca oricand nevoia sa-i dea brandului atentie. Vremurile grele [...]

Citeste tot articolul from Rolul animatiilor

Citeste tot articolul