Scris de Marius Chiriac

„Dark mode” pentru website-uri

Unul din cele mai populare trend-uri din ultimul an este adaugarea a unei variante „dark” al temei unui website sau aplicatii. Dar acest trend nu este ceva nou ci este o revenire a look-ului pe care il aveau calculatoarele in anii 80 cand era normal ca background-ul sa fie negru cu text alb sau verde. In anii 90 s-a facut tranzitia la text negru pe background alb pentru a facilita un contrast mai puternic ce permite citirea mai usoara textului si ii da un look traditional de cerneala neagra pe hartie alba.

Dar care sunt avantajele folosirii unei variante „dark” sau chiar construirea temei sa fie direct asa?

1. Nu iti obosesc ochii la fel de mult cand stai in fata unui ecran pentru o perioda indelungata. O tema dark facuta corect poate face vizionarea lui mult mai placuta.
2. Salveaza bateria unui telefon sau laptop. Acest lucru este un real beneficiu in special pentru dizpozitivele ce au ecrane OLED care pot opri pixelii negrii.
3. Ajuta la focusarea privirii. Este mult mai usor sa te concentrezi si sa observi elemente speciale pe ecran cand background-ul este negru.
4. Este popular. Chiar daca un trend are beneficii practice, nu are rost sa fie implementat daca ultilizatorii tai nu il vor folosi. Din fericire acest trend este extrem de popular, el fiind deja implementat in toate sistemele de operare si in majoritatea aplicatiilor mari sau importante. Este un mod excelent de a face utilizatorii fericiti, ei avand optiunea de a folosi ce mod doresc: dark sau light.

Eu personal prefer intotdeauna sa folosesc o tema dark daca un website in permite. Odata ce se obisnuiesti, putini se mai intorc la varianta luminoasa. Tu vrei sa ai in site-ul tau optiunea „dark mode”?

Mai multe articole

Dochita Zenoveiov a scris

Touchpoints Workshop

Brandingul nu e doar numele si logo-ul. Este si despre touchpointuri. Saptamana trecuta un prospect mi-a dezvaluit ca s-a intalnit cu noi doar pentru ca un fost client de-al nostru a insistat sa ne cunoasca, [...]

Citeste tot articolul from „Dark mode” pentru website-uri

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Nume evocativ

Cum isi construiesc asiaticii strategia de #naming. Cum isi aleg numele. Sa luam exemplul Samsung. E un nume descriptiv, evocativ sau abstract? Lee Byung-chull, fondatorul Samsung, a urmat cursurile Universitatii Waseda din Tokyo, Japonia, dar [...]

Citeste tot articolul from „Dark mode” pentru website-uri

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer Journey Workshop

Acesta se refera la toate interactiunile si etapele prin care trece un client in timp ce interactioneaza cu un brand. Customer Journey-ul include toate punctele de contact si canalele prin care un client vine in [...]

Citeste tot articolul from „Dark mode” pentru website-uri

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a scris

Customer experience

Saptamana trecuta m-a rugat un partener sa fac un workshop de brand cu echipa sa si cred ca a sosit momentul sa vorbesc despre workshopurile pe care le facem pentru ca sunt diverse, au obiective [...]

Citeste tot articolul from „Dark mode” pentru website-uri

Citeste tot articolul