Scris de Marius Chiriac

Idei si sfaturi pentru un website de startup

Esti la inceputul drumului pentru brandul tau si ai nevoie sa creezi awareness? Un website este printre primele lucruri pe care trebuie sa le faci.

Nu exista un template de website special pentru startup-uri, fiecare va fi diferit reflectand brandul tau, si bine inteles, oamenii din spatele brandului. Dar exista cateva sfaturi si idei de care ar trebui sa tii cont cand te apuci de treaba.

1. Texte scurte cu fonturi mari si curate.

Un vizitator trebuie sa inteleaga cu ce va ocupati si cine sunteti din prima pagina cu un minim de scroll. Un titlu mare cu o scurta descriere sub el sunt indeajuns si daca vrei sa dai mai multe detalii punele in spatele unui buton Call to Action care ii va duce pe o pagina dedicata.

2. Pune produsul sau serviciile tale front and center.

Vrei sa iesi pe usa cu dreptul. Nu ascunde punctul tau forte in spatele unui continut irelevant pentru vizitator. Daca vizitatorul nu a vazut in primele secunde ce cauta risti sa-l pierzi.

3. Cand nu stii ce sa faci, simplifica.

Nu trebuie sa ai un website comprehensiv sau cu multe functionalitati. Este deseori cel mai bine sa iesi cu ceva functional care poate fi modificat sau completat ulteori usor. Alege strictul necesar si lanseaza site-ul. Sunt multe beneficii in avea un site mai mic.

4. Fi curat si cauta un design inteligent.

Acest punct merge mana-n mana cu punctul 3. Lasa identitatea vizuala a brandului tau si produsul tau sa iasa in evidenta. Nu ingramadi in site content cat poti de mult, tine lucrurile cat mai simple si curate. Totul trebuie sa fie accesibil in 2-3 click-uri, usor de citit si usor de navigat.

Un exemplu bun care arata cat de eficient este acest still de a crea website-uri este cel de la Revolut:

Poti adauga animatii complicate si dinamice, dar evita sa le folosesti in intreg site-ul daca ingreuneaza navigarea lui. Vrei sa il faci pe vizitator sa zica „WoW”, dar nu vrei sa plece cu experienta stricata dupa ce trece de acel moment.

Un exemplu bun de animatii dinamice si de o navigare speciala ar fi utrust, un brand ce se ocupa de implementarea de plati crypto in site-uri de ecommerce.

5. Ultimul meu sfat este sa gandesti mare si sa-ti expui aceste idei mari in site-ul tau.

Creaza o relatie de incredere cu vizitatorii site-ului tau. Da-le un motive emotionale si functionale sa aleaga brand-ul tau.

Esti interesat sa-ti incepi afacerea cu dreptul? INOVEO te asteapta cu pachete complete de branding, de la consultanta si design, la programare de website-uri.

Mai multe articole

INOVEO a facut

Teambuilding la Berlin pentru echipa INOVEO

Intreaga echipa INOVEO a participat recent intr-o misiune de descoperire si inspiratie la Berlin, ce a oferit totodata si un bun prilej de teambuilding inedit. Parte din strategia interna de dezvoltare si consolidare a coeziunii, [...]

Citeste tot articolul from Idei si sfaturi pentru un website de startup

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Co-branding si Co-marketing

Strategia de co-branding este o forma de colaborare intre doua sau mai multe branduri care isi unesc fortele pentru a crea un produs sau serviciu nou comun, care poarta amprenta ambelor branduri. Un exemplu in [...]

Citeste tot articolul from Idei si sfaturi pentru un website de startup

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a spus

Despre Branduri si Branding – Interviu TVBreak

Afla in interviul video de mai jos ce este brandul, cum se construieste, cum abordeaza antreprenorii aspectul brandingului si de ce e nevoie de branding de tara pentru Romania. [...]

Citeste tot articolul from Idei si sfaturi pentru un website de startup

Citeste tot articolul

Dochita Zenoveiov a spus

15 minute cu un antreprenor – Interviu ZF

Cateva din subiectele discutate la ZF Live cu Dochita Zenoveiov: – Sunt mult mai multe nume româneşti care devin branduri faţă de acum câţiva ani. – Brandul este o investiţie pe termen lung. – In [...]

Citeste tot articolul from Idei si sfaturi pentru un website de startup

Citeste tot articolul