In multe foarte multe domenii scoala reprezinta baza, punctul de plecare, rampa de lansare pentru viitoarea cariera. Meseria de designer nu face nici ea exceptie.
Pentru cei ce opteaza pentru cariera de designer asteptarile sunt mari legate de cursurile, notiunile, profesorilor si metodologia de curs a facultatilor de profil.
Odata ajuns pe bancile facultatii am observat ca asteptarile erau reciproce, predarile lucrarilor foarte strans si gradul de exigenta foarte ridicat din partea profesorilor.
Toate acestea insa aveau sa ma ajute mai tarziu in cariera.
Pe langa clasicele cursuri, trecerile prin curentele si stilurile de design, rotatia pe sectii, design interior, graphic si industrial, Facultatea de Design trebuie vazuta in genul unui hub al zilelor noastre, un hub creativ unde la aceeasi masa stau studenti si profesori, se ridica probleme, se discuta subiecte si au loc dezbateri constructive.
Aici se contureaza caractere, stiluri personale si se acumuleaza informatie.
Poate strict imediat dupa finalizarea cursurilor universitare nu constientizezi utilitatea lor, dar dupa un timp cand deja profesezi in domeniul, te trezesti la inceputul sau mijlocul unui proiect in care esti implicat ca iti vin secvential fragmente, idei, teorii, chiar definitii invatate si intalnite din vremea studentiei.
Mixul acesta, intre teorie si practica, baza si continuitatea profesoniala, experienta acumulata ar trebui sa se ragaseasca in ADN-ul fiecarui designer.