Scoala de design si rolul ei

In multe foarte multe domenii scoala reprezinta baza, punctul de plecare, rampa de lansare pentru viitoarea cariera. Meseria de designer nu face nici ea exceptie.

Pentru cei ce opteaza pentru cariera de designer asteptarile sunt mari legate de cursurile, notiunile, profesorilor si metodologia de curs a facultatilor de profil.

Odata ajuns pe bancile facultatii am observat ca asteptarile erau reciproce, predarile lucrarilor foarte strans si gradul de exigenta foarte ridicat din partea profesorilor.

Toate acestea insa aveau sa ma ajute mai tarziu in cariera.

Pe langa clasicele cursuri, trecerile prin curentele si stilurile de design, rotatia pe sectii, design interior, graphic si industrial, Facultatea de Design trebuie vazuta in genul unui hub al zilelor noastre, un hub creativ unde la aceeasi masa stau studenti si profesori, se ridica probleme, se discuta subiecte si au loc dezbateri constructive.

Aici se contureaza caractere, stiluri personale si se acumuleaza informatie.

Poate strict imediat dupa finalizarea cursurilor universitare nu constientizezi utilitatea lor, dar dupa un timp cand deja profesezi in domeniul, te trezesti la inceputul sau mijlocul unui proiect in care esti implicat ca iti vin secvential fragmente, idei, teorii, chiar definitii invatate si intalnite din vremea studentiei.

Mixul acesta, intre teorie si practica, baza si continuitatea profesoniala, experienta acumulata ar trebui sa se ragaseasca in ADN-ul fiecarui designer.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Importanta continutului de calitate pe un website

Un website bine conceput si functional este esential in era digitala, dar continutul de calitate este ceea ce il transforma intr-un instrument eficient de comunicare si interactiune cu publicul. Indiferent de tipul de website pe [...]

Read More... from Scoala de design si rolul ei

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Extindere brand in HORECA

Ai un business in segmentul premium de food delivery. Vrei sa iti dezvolti afacerea spre furnizarea de mancare buna la un pret corect? Exista cateva motive cheie pentru care ai lansa un brand mainstream in [...]

Read More... from Scoala de design si rolul ei

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding energie solara

Iata cinci motive importante pentru branding intr-un business de productie si distributie de energie solara: Diferentierea de concurenta: Industria energiei solare este in plina crestere, iar concurenta este acerba. Prin branding, poti crea o identitate [...]

Read More... from Scoala de design si rolul ei

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Decision making models

Exista numeroase teorii si modele de luare a deciziilor dezvoltate de diferiti cercetatori si teoreticieni. Printre cele mai cunoscute modele se numara: Modelul Rational-Economic: Acest model se bazeaza pe ideea ca deciziile sunt luate intr-un [...]

Read More... from Scoala de design si rolul ei

Citeste tot articolul