Cum reglezi monitorul pentru a reprezenta mai corect culorile

Pentru a obtine o reprezentare cat mai precisa a culorilor pe monitorul tau, cea mai simpla reglare se face ajustand luminozitatea si contrastul. Pe un monitor fara contrast sau cu luminozitate slaba, un rosu puternic se va vedea roz-gri respectiv visiniu.

Reglam luminozitatea si contrastul urmarind trei parametri:

  • Setarile se fac pentru camera in care lucram in mod normal. Daca ne mutam intr-o camera mai intunecoasa cu aceleasi setari vom vedea culorile diferit (respectiv mai deschise).
  • Contrastul. Negrul trebuie sa fie cat mai inchis. Luati ca reper o zona neagra pe monitor cat mai mare (un document cu un dreptungi negru) si reglati contrastul in asa fel incat sa obtineti un negru cat mai inchis. Sa semene cu negrul de pe ecranul stins.
  • Luminozitatea. Este o reglare diferita a monitorului dar este influentata de contrast. Folositi ca reper o foaie alba de hartie. Tineti hartia langa monitor cu fata spre sursa principala de lumina din camera. Albul de pe ecran (o pagina alba in Word) trebuie reglat sa fie putin mai luminos fata de hartie.

Daca doresti reprezentare si mai precisa a culorilor pe monitorul tau, exista solutii mai laborioase pe care le poti incerca:

  • Calibrarea monitorului. Calibrarea este un proces prin care ajustezi setarile monitorului pentru a obtine o reprezentare mai precisa a culorilor. Poti utiliza instrumente si software specializate pentru a te asigura ca monitorul tau afiseaza culorile conform standardelor recunoscute, cum ar fi sRGB. Aceste instrumente iti permit sa ajustezi luminozitatea, contrastul, temperatura de culoare si alte setari pentru a obtine o imagine mai fidela.
  • Profilul de culoare al monitorului. Asigura-te ca setarile de culoare ale monitorului tau sunt optimizate. Verifica daca monitorul este setat sa utilizeze profilul de culoare potrivit. Multe sisteme de operare ofera optiuni pentru gestionarea profilului de culoare si pentru a te asigura ca monitorul tau utilizeaza setarile corecte.
  • Evita iluminarea ambientala puternica si reflectoarele. Lumina puternica din mediul inconjurator si reflectoarele pot influenta perceptia culorilor pe monitor. Incearca sa lucrezi intr-un mediu cu iluminare moderata si evita reflectoarele care pot crea umbre sau pot distorsiona culorile.
  • Actualizeaza driverele si software-ul monitorului. Asigura-te ca ai instalate cele mai recente drivere si software-uri pentru monitorul tau. Actualizarile pot aduce imbunatatiri si optimizari ale reprezentarii culorilor, astfel incat sa te bucuri de o experienta vizuala mai precisa.

Daca doresti o afisare cat mai precisa a culorilor, poti aplica aceste solutii pentru a obtine o experienta vizuala mai placuta si mai fidela. Cu o calibrare corespunzatoare si setarile adecvate, vei avea un control mai bun al culorilor si o reprezentare mai corecta a designului de brand pe monitorul tau.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Evaluarea brandului

Stiu, e perioada Galelor, a Premiilor, a Bilanturilor de final de an, a Petrecerilor de Craciun… dar scriu ce ma inspira din munca mea de zi cu zi… Dupa filmarile de saptamana trecuta la INOVEO, [...]

Read More... from Cum reglezi monitorul pentru a reprezenta mai corect culorile

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Comunicarea fluenta dintre departamentele de Marketing si Financiar

Adesea ni se intampla sa avem nevoie de limbi straine… Sau limbaj strain in cadrul aceleiasi limbi, daca vorbim de business. Da, in bugetare e nevoie sa fii poliglot. Comunicarea fluenta dintre departamentele de Marketing [...]

Read More... from Cum reglezi monitorul pentru a reprezenta mai corect culorile

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul “one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Read More... from Cum reglezi monitorul pentru a reprezenta mai corect culorile

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Read More... from Cum reglezi monitorul pentru a reprezenta mai corect culorile

Citeste tot articolul