Emotia primului ambalaj desenat

In ultimul deceniu profesia de graphic designer a fost segmentata in cat mai multe ramuri, UI designer, UX designer, web designer, brand corporate identity, brand product identity, layout designer, game designer, si lista poate continua, fiecare ramura avand satisfactile si bucuriile ei.

Cochetand de-a lungul anilor cu o parte din aceste ramuri am beneficiat pe rand de satisfactiile aferente fiecarui segment in parte insa bucuria de a vedea pe un raft primul produs cu ambalajul desenat de mine ramane de neegalat. Asta si dupa aproape 20 de ani.

Primul ramane primul, se creeaza o legatura speciala, o relatie pe termen lung cu brandul si un sentiment de apartenenta fata de acel produs.

Brandul care ti-a oferit sansa de a desena acel ambalaj devine brusc in mintea ta cel mai bun, cel mai minunat si nu mai poti bea, gusta, purta sau consuma altceva. Ai devenit acel consumator fidel. Nimic nu iti mai poate lua asta.

Normal, dupa primul vine al doilea, dupa al doilea vine al treilea si tot asa. Devii mai exigent cu propia munca, il vezi pe raft si te gandesti ca ai fi facut putin altfel, parca alta culoare, parca mai mare textul, parca mai mic logo-ul si tot asa. Bucuria ramane, emotia si ea. Apar insa exigentele.

Primul design are scuza primului facut, nu efoarte calculat, probabil nu il mai prezinti intr-un portofoliu de lucrari si nu te mai reprezinta pe tine ca designer-ul de acum dar are puritatea si inocenta aferenta tie si perioadei respective.

La urmatoarele ambalaje desenate se inverseaza plusurile si minusurile. Intervin experienta, exprimarea grafica, acuratetea si atentia la detalii.

Perfectionismul atinge cote pe care nici credeai ca le poti avea. Urmatoarele ambalaje sunt net superioare din punct de vedere estetic, cromatic, compozitional si ies mult mai mult in evidenta la raft. Dar cu totate astea primul ramane primul.

Oricum pentru mine ideea de a desena ceva palpabil, ceva ce exista fizic, ceva ce ramane o perioada mare in piata, vorbim de ani, nu se poate compara cu ceva ce dispare dupa un singur click.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Importanta continutului de calitate pe un website

Un website bine conceput si functional este esential in era digitala, dar continutul de calitate este ceea ce il transforma intr-un instrument eficient de comunicare si interactiune cu publicul. Indiferent de tipul de website pe [...]

Read More... from Emotia primului ambalaj desenat

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Extindere brand in HORECA

Ai un business in segmentul premium de food delivery. Vrei sa iti dezvolti afacerea spre furnizarea de mancare buna la un pret corect? Exista cateva motive cheie pentru care ai lansa un brand mainstream in [...]

Read More... from Emotia primului ambalaj desenat

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Branding energie solara

Iata cinci motive importante pentru branding intr-un business de productie si distributie de energie solara: Diferentierea de concurenta: Industria energiei solare este in plina crestere, iar concurenta este acerba. Prin branding, poti crea o identitate [...]

Read More... from Emotia primului ambalaj desenat

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Decision making models

Exista numeroase teorii si modele de luare a deciziilor dezvoltate de diferiti cercetatori si teoreticieni. Printre cele mai cunoscute modele se numara: Modelul Rational-Economic: Acest model se bazeaza pe ideea ca deciziile sunt luate intr-un [...]

Read More... from Emotia primului ambalaj desenat

Citeste tot articolul