Emotia primului ambalaj desenat

In ultimul deceniu profesia de graphic designer a fost segmentata in cat mai multe ramuri, UI designer, UX designer, web designer, brand corporate identity, brand product identity, layout designer, game designer, si lista poate continua, fiecare ramura avand satisfactile si bucuriile ei.

Cochetand de-a lungul anilor cu o parte din aceste ramuri am beneficiat pe rand de satisfactiile aferente fiecarui segment in parte insa bucuria de a vedea pe un raft primul produs cu ambalajul desenat de mine ramane de neegalat. Asta si dupa aproape 20 de ani.

Primul ramane primul, se creeaza o legatura speciala, o relatie pe termen lung cu brandul si un sentiment de apartenenta fata de acel produs.

Brandul care ti-a oferit sansa de a desena acel ambalaj devine brusc in mintea ta cel mai bun, cel mai minunat si nu mai poti bea, gusta, purta sau consuma altceva. Ai devenit acel consumator fidel. Nimic nu iti mai poate lua asta.

Normal, dupa primul vine al doilea, dupa al doilea vine al treilea si tot asa. Devii mai exigent cu propia munca, il vezi pe raft si te gandesti ca ai fi facut putin altfel, parca alta culoare, parca mai mare textul, parca mai mic logo-ul si tot asa. Bucuria ramane, emotia si ea. Apar insa exigentele.

Primul design are scuza primului facut, nu efoarte calculat, probabil nu il mai prezinti intr-un portofoliu de lucrari si nu te mai reprezinta pe tine ca designer-ul de acum dar are puritatea si inocenta aferenta tie si perioadei respective.

La urmatoarele ambalaje desenate se inverseaza plusurile si minusurile. Intervin experienta, exprimarea grafica, acuratetea si atentia la detalii.

Perfectionismul atinge cote pe care nici credeai ca le poti avea. Urmatoarele ambalaje sunt net superioare din punct de vedere estetic, cromatic, compozitional si ies mult mai mult in evidenta la raft. Dar cu totate astea primul ramane primul.

Oricum pentru mine ideea de a desena ceva palpabil, ceva ce exista fizic, ceva ce ramane o perioada mare in piata, vorbim de ani, nu se poate compara cu ceva ce dispare dupa un singur click.

Mai multe articole

INOVEO a scris

Avantajele si dezavantajele unui website de tipul One Page

Site-urile sunt o esentiale pentru orice afacere sau proiect personal. Site-urile de tipul “one page” (o pagina), au devenit foarte populara in ultimii ani. Dar care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de site? Sa [...]

Read More... from Emotia primului ambalaj desenat

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

De ce culorile alese arata diferit in print fata de online

Culorile joaca un rol crucial in definirea identitatii vizuale a unui brand. De la celebrul rosu al Coca-Cola la albastrul vibrant al Facebook, culorile au puterea de a evoca emotii, de a crea recunoastere a [...]

Read More... from Emotia primului ambalaj desenat

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Optimizarea portofoliului de branduri

Optimizarea unui portofoliu de brand implica gestionarea si organizarea strategica a ofertei de produse ale unei companii pentru a maximiza valoarea globala a marcii si cota de piata. Pentru a optimiza portofoliul de marci pentru [...]

Read More... from Emotia primului ambalaj desenat

Citeste tot articolul

INOVEO a scris

Portofoliu de produse vs portofoliu de branduri

Portofoliul de produse se refera la gama de produse individuale pe care o companie le ofera intr-un anumit moment. Acesta cuprinde toate produsele sau serviciile pe care le comercializeaza o companie, fie ele similare sau [...]

Read More... from Emotia primului ambalaj desenat

Citeste tot articolul